Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

dortík s beruškou

0.0
dortík s beruškou

Potřebné ingredience

Korpus: 6vejec,12 dkg cukru, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, marmeláda na promazání Krém: 250ml mléka, 1 máslo,2lžíce cukru Falešná marcipánová hmota

Postup přípravy

Korpus: 6vejce,12 dkg cukru, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 prdopeče marmeláda na promazání Krém: 250ml mléka, 1 máslo,2lžíce cukru

Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno předem připraveno než začnete těsto dělat.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku,k a prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.

Krém:
Oslazený pudink uvaříme ve 250ml mléka(nejlépe v mikrovlnce-průběžně míchat!!!) uvařený pudink necháme vychladnout a našleháme s máslem do nadýchaného krému

Vychladlý korpus v polovině rozřízneme potřeme marneládou a krémem.obě poloviny sesadíme a dortík poctivě obmažeme krémem,dáme stuhnout do lednice a pak můžeme vesele dozbobit marcipámem

:o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fyjona 3. 6. 2008, 9:08
nádherný dortík! (Y) (clamp)vše nej (sampus)šikovná maminka (L) (clamp) (D)
Inka82 4. 6. 2008, 16:32
@fyjona moc děkuju dortík byl na zakázku,tak jsem se snažila (flower)
cacoš 14. 4. 2008, 21:37
Dobrá den, mám dotaz. Propracovala jsem marcipán, ale jakmile jsem chtěla tvořit, tak se mi to jakoby roztíkalo.Přidala jsem cukr, ale výsledek stejný. :'(. Tzn. když jsem udělala na zkoušku tělíčko s nožičkama.Tak ty nožičky pod tělíčkem se úplně ztatily, jakoby vpily do těla. A jak to tam dát, aby to drželo?? A poslední dotaz, kde koupím ten sirup a s jakým názvem a jaký má vliv na marcipánek. Já tam žádný nedávala. Prosím o trpělivost, dělám to poprvé. ;-) ;-). Děkuji,Janča
Inka82 15. 4. 2008, 17:56
@cacoš Ahojky Jani! Já zásadně zahušťuji mlékem,a podle toho co píšete to to mléko opravdu chtělo,modelovat se vám bude lépe bude-li hmota spíše tuhá a s naolejovanýma rukama to pude dobře a nebude se Vám to k sobě lepit. Spoje stačí navlhčit kapičkou vody a ručičky Vám odpadávat nebudou. Sirup (kukuřičný,ječný,kukuřično-ječný)se dá koupit v prodejnách se zdravou výživou,márcipám je lépe tvárný a tolik nevyschne,ale pokud nemáte v úmyslu ho nějak dlouho skladovat tak Vám stačí med. (flower)
cacoš 16. 4. 2008, 8:25
@Inka82 Sabinko, moc děkuji. Chci mojí prdelce udělat dort k narozeninkám, tak se raději na vše optám, než něco zkaňhám ;-). Teď už to určitě půjde. (L)
Inka82 16. 4. 2008, 11:09
@cacoš držím palečky,aby dortík dopadl podle vašich představ. vaší prdelce se bude jistě líbit protože bude určitě dělaný s láskou (flower)
ternovca 14. 4. 2008, 8:01
Sabi, omlouvám se, že Vás zase "otravuji". Tak všechny potřebné suroviny jsou nakoupené, tak se "jen" pustit do díla. Ještě se chci zeptat: podle Vašeho receptu (obrázek s květinama) je potřeba 4 lžíce sušeného mléka, 6 lžic moučk.cukru, lžička másla, trochu vody a 1 lžíce sirupu. Tak já bych na 10 lžic mléka dala 15 lžic cukru - to by bylo špatně? *-) Mám z toho snad větší "nervy" než před maturitou. :-| Ještě k tomu máslu - má být rozpuštěné nebo jen změklé. Moc Vám děkuji za Vaše rady. Já Vás nemít, tak nevím nevím
Inka82 15. 4. 2008, 17:48
@ternovca Terezko,záleží na tom jak velké zdobení budete dělat,ale myslím si že 10 vrchovatých lžic stačí. A máslo může být klidně rovnou z lednice,protože hmotu musíte zadělat rukama tak se krásně rozpustí. Nemějte nervy zkuste si hmotu na nečisto z malého množství a uvidíte že není čeho se bát (hello)
ternovca 11. 4. 2008, 7:22
Sabi, ještě jsem se Vás chtěla zeptat. Z kolika lžic cukru a mléka mám přibližně udělat marcipán, aby mi stačil na potažení dortu a na berušku a ostatní drobné ozdůbky. A ještě jsem se chtěla zeptat na ten sirup. Jestli je lepší ječný nebo rýžový? Který potom lépe upotřebím a popřípadě na co? Nemám totiž tušení, do čeho se dá takový sirup použít. Jinak Vám moc děkuji za Vaše rady. (L)
Inka82 11. 4. 2008, 8:44
@ternovca Dobrá den Terezko! Na potažení a všechny tyhle blbinky by vám mělo stačit 10 lžic mléka a o 3 víc cukru,lžíce dávám opravdu vrchovaté-Ale určítě Vám něco zbyde. Já mám raději syrup ječný,je hustší a lépe se s ním dělá,můžete ho upotřebyt i do modelovací čokolády na kterou se chystám dnes já máme doma přemnožené čoko figurky (zajic) (flower)
Betty72 8. 4. 2008, 10:36
(clamp) (clamp) (clamp)Sabinko nááááááádhera,naprosto úžasnéééééé (Y) (Y) (Y)Péťa
Inka82 8. 4. 2008, 14:41
@Betty72 Péťo já Vám mooooooooooooooc děkujííííííííííííí (hello)
ternovca 8. 4. 2008, 9:01
Dobrý den, Sabi! Dortík je úžasný - myslím, že Vaše výtvory nikdy nezklamou a jsou nádherné. (clamp) Dcerčiny narozeniny se kvapem blíží a já pořád váhám, zda se pustit do marcipánového dortíku nebo ne - dcera navíc zbožňuje berušky, takže vím, že beruška by jí určitě udělala radost. Budou jí teprve dva, ale vždy, když brousím na netu a hledám rady apod. a ona uvidí berušku nebo celý dort s beruškou, tak pořád "hučí" beri beri. Manžel mě tedy "přemlouvá", že bych to zkusit měla, že i když nebude výsledek 100%, tak že to dcerka stejně ocení. Chtěla bych se Vás proto zeptat na korpus: bílky vyšlehám šlehačem, cukr do toho zašlehám také šlehačem a pak už mám zašlehávát žloutky a mouku ručně metlou nebo vařečkou. A na kolik asi ho mám péct a jak dlouho? A ještě dotaz ke krému: nešel by použít nějaký méně máslový? Vím, že by pod marcipán neměl být tvarohový, ale my moc máslové nemusíme. Omlouvám se za ten "amatérský" dotaz, ale říkám si, že za zeptání člověk nic nedá a je určitě lepší se zeptat, než to potom pokazit. A ještě, jestli ta drobounká srdíčka a kytičky jsou koupené nebo tvořené tvořítky od Wiltonu. Za radu Vám předem děkuji a ještě jednou Vám (clamp) za tu nádheru. Jste (*)
Inka82 8. 4. 2008, 13:38
@ternovca Dobrý den Terezko! Moc Vám děkuju za pochvalu,moje Petruška taky miluje berušky,Proto jsem jí taky udělala dortík ze kterého byla nadšená a Váš manžel má určitě pravdu dítě nedokonalosti nepozná a radost v jejich očíčkách je k nezaplacení. Hlavně víte co v tom dortíku máte,kupované dorty jsou vyhnané chemií prakticky bez chuti a zápachu jak říkala moje babička. k tomu korpusu: přesně jakk píšete vyšlehejte si opravdu tuhý sníh do kterého při vysokých otáčkách vmícháte cukr,žloutky taky můžete trochu promixnout a lehce je vmícháte do sněchu,nejlépe nějakou plastovou stěrkou,dřevo nasáká a pouští pachy. Pak se jen postupně vmíchá mouka. Jak dlouho se peče Vám nepoví nestopuju to a každá trouba peče jinak,hlavně musí být dostatečně předehřátá a pečte cca na 160°C až Vám vyběhne,začne růžovět a vonět píchněte do středu suchou špejli,když na ní nebudou stopy těsta tak je hotovo,hlavně troubu zbytečně brzo neotevírejte mohl by vám spadnout. S tím krémíkem je trochu problém,protože pod mléčnou hmotu nebo marcoš oravdu musíte mít máslový krém,který necháte pořádně zatuhnout než budete potahovat,ale do dortu,jako náplň si ten tvarohový klidně dát můžete.Tak a k ozdůbkám,kytičky jsou vykrajovátkem,které mi udělal manžel z nepoužívaného vykrajovátka,prostě to nějakým způsobem zohýbal přez tužku a srdíčka se dělají jednoduše,uděláte si malou kuličku kterou z jedné strany zmáčknete prsty,tím Vám vznikne jakási kapička a kuatou část uprostřed trochu nařízmete a nožem dotvarujete do srdíčka. Na vykrajovátka od Wiltonu se teprve chystám. Mějte se krásně a kdyby něco stačí písnout, když můžu pomůžu (flower) (hello)
ivana31 29. 3. 2008, 20:32
Dobrý den, zase nemám slov (Y) (Y) (Y), dortík nádherný, asi začnu dělat dortíky celé rodině, abych vyzkoušela všechny krásné od vás :-) :-) |:o). Děkuji moc za inspirace. Mějte se moc krásně. Ivana
Inka82 30. 3. 2008, 10:34
@ivana31 Děkuju a zdravím (flower)
bark 28. 3. 2008, 22:27
Dobrý večer, (hello) s úžasem sleduji všechny Vaše recepty (Y), hlavně dortíky (clamp) (clamp). Mám velkou chuť to také vyzkoušet :-), ale nevím, nevím, jak to dopadne *-). Mohu se zeptat, jakou značku barviv používáte na mandlovku? Děkuji za odpověď a ať se Vám i nadále takhle krásně tvoří a daří (L) Bára (mamca) (X)
Inka82 30. 3. 2008, 10:32
@bark Ahojky Báro používám sypké barvy Kovandovi krásně barví,nejsou hořké ani při větším množství a neobsahují sůl Já je kupuju v Globusu (hello)
bark 30. 3. 2008, 23:21
@Inka82 Sabi, moc děkuji za odpověď, vyrazíme do Glóbusu. A ještě, prosím, jeden dotaz. Z jakého množství ingrediencí si mám mandlovku na tento dortík vyrobit. Nemám zkušenost, tudíž ani odhad. ;-) díky, Bára (hello)
Inka82 31. 3. 2008, 11:28
@bark Dělala jsem to ze sedmi vrchovatých lžic mléka a deseti lžic cukru,dvě lžíce sirupu a necelou lžíci másla. určitě vám něco zbude,ale lepší víc než míň (flower)
sonja 5 26. 3. 2008, 23:40
Sabinko,já už nemám slov (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) je to taková nádhera,prostě jste ohromná šikulka (F) (F) (F) (K)
Inka82 27. 3. 2008, 8:43
@sonja 5 Moc děkuju,snažím se ;-)
Inka82 26. 3. 2008, 11:47
moc děkuju (flower)
r.luna 26. 3. 2008, 9:17
napadá mě jen jedno slovo (F) NÁDHERA (Y) (Y) (Y)
Inka82 8. 4. 2008, 8:30
@r.luna děkuju! (flower)
LuccinkaV 25. 3. 2008, 21:09
Sabino...Máte šikovné ručky (^) (^) (^) (^) (X) (X) (balicek) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Inka82 26. 3. 2008, 9:08
@LuccinkaV Já Vám moc děkuji (flower)
OLUŠ 25. 3. 2008, 13:33
(^) (Y) (Y)no já padáám taková nááádhera |:o)
Inka82 25. 3. 2008, 17:19
@OLUŠ oooooooooooo dííííííííííííky (hello) (flower)
palouk 25. 3. 2008, 8:28
Ten se moc povedl |:o)
Inka82 25. 3. 2008, 13:29
@palouk Děkuji snažila jsem se (flower)
goldovajana 25. 3. 2008, 8:28
Krásnej!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Inka82 25. 3. 2008, 11:48
@goldovajana (flower) (noc) Děkuju
janettka 24. 3. 2008, 19:12
(Y) (Y) (Y)JE SUPER (Y) (Y) (Y)
Inka82 25. 3. 2008, 11:14
@janettka dík moc (hello)
kackad 24. 3. 2008, 19:08
Jako obvykle, perfektní (Y) Máte jedničku s hvězdičkou :-)
Inka82 25. 3. 2008, 8:07
@kackad děkuji,tolik chváli najednou....asi se začnu červenat ;-)
Havlinda 24. 3. 2008, 18:31
Ahoj Sabi!! (^) byl báááječný.TErezka se pustila hned do berušky.Všem se moooc líbil.kam se na tebe hrabou cukrárny :-) :-)Ještě jednou mooooc děkujeme (L) (L) (L)
Inka82 25. 3. 2008, 8:05
@Havlinda Jejda ahoj Veru!! (hello) Jsem moc ráda,že se líbil a chutnal :-) To víš curkárna nepeče s láskou a s asistencí Péti krerá zdatně přidržovala šlehač ;-) To bude tím. Není děkovat zaco,moc mě to bavilo pozdravuj holky a papa (hello) (hello) (flower)
akr 23. 3. 2008, 22:20
(clamp)teda ten je perfektní máte moc šikovné ruce (Y) (Y) (Y) (Y)
Inka82 24. 3. 2008, 8:30
@akr Já děkuji a zdravím (velikonoce9) (flower)
luciasanta 23. 3. 2008, 20:46
Sabčo, tohle je fakt moc roztomilý holčičkovský dortík !!! Skvělá práce a dokonalé vypracování - jste (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Inka82 23. 3. 2008, 21:18
@luciasanta Já Vám děkuji! (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie