Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Koule v zelí

0.0
Koule v zelí

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého,
syrovou rýži (propláchnutou) přibližně 1 polévkovou lžíci,
2 cibule (jednu do koulí, jednu na základ),
česnek (na toto množství tak 2 -3 stroužky, ale nemusí být),
2 vejce,
majoránku,
sůl, pepř, ml. č. papriku,
uzený (nejlépe bůček, ale může být i krkovice apod.),
1 - 2 klobásy (jedno jaký, podle toho jaké máte rádi),
2 sáčky kysaného zelí (může být i víc, podle obliby).

Postup přípravy

Napřed si připravíme koule z mletého masa: do masa přidáme na jemno nakrájenou cibuli, syrovou rýži, česnek, vajíčka, trochu ml. papriky, osolíme, opepříme a můžeme přidat trochu majoránky (kdo jí nemá rád, nemusí tam být), pořádně vše promícháme a dáme zatím stranou.
Do většího (širšího) hrnce dáme zpěnit cibulku, zaprášíme ml. paprikou, odstavíme, poklademe jedním sáčkem zelího, promícháme a naklademe koule z mletého masa. Přikryjeme druhým sáčkem zelí, nakrájíme na plátky uzený, položíme až na vrch a můžeme dát i tu klobásku, ale ta také nemusí být. Nebo může být jen klobáska a nemusí být uzený, ale samozřejmě je nejlepší, když je oboje. Klobásku trochu nakrojíme nebo propícháme, ať pustí šťávu.
Nakonec vše zalejeme převařenou vodou, tak aby uzený bylo potopeno, ale neplavalo.
Vaříme zhruba 1 až 1 a 1/2 hodiny , podle velikosti koulí. NEMÍCHÁME!!!
Podáváme s chlebem.
Naše celá rodina se po tomto jídle může umlátit.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evelyn123 11. 8. 2009, 9:21
Hezký den, Mirko, recept mě zaujal a chci ho udělat na chalupě. Jenom se zeptám: děláte to jenom na plotně? Já mám chuť to vrazit do trouby *-) (hello) (F)
kotika 21. 10. 2009, 15:43
@Evelyn123 Dobrý den, nezlobte se, že odpovídám, až teď. V troubě jsem to nezkoušela, ale teoreticky by to mělo jít, míchat se to ani nemá, jen se sem tam musíte kouknout, jestli nebude třeba dolít vodu, ale určitě by to šlo. Dejte vědět, až to vyzkoušíte, jestli to klaplo. Přeji dobrou chuť. Mirka (L)
Evelyn123 26. 10. 2009, 16:51
@kotika Miru, byla to dobrůtka, udělala jsem to přesně podle Vás, ale dala jsem to do trouby a klaplo to (Y) takže se budou dělat častěji. Tak ještě jednou díky za vynikající recept, který hlavně ocenili chlapi (jidlo) + (B) (hello) (L) (F)
kotika 26. 10. 2009, 22:19
@Evelyn123 Jsem ráda, že vám chutnalo :-) a také děkuji za tip, dát to do trouby. Dědíme tenhle recept už spoustu generací a ještě to nikoho nenapadlo. Tak to hned všem v rodině navrhnu |:o). Mějte se hezky a ještě jednou dík. Mikra (L)
Evelyn123 27. 10. 2009, 12:22
@kotika Jej, Miru, děkuju za odezvu , že jsem ten Váš skvělý recept kapinku vylepšila. Do trouby jsem to dala do kastrolu pod alobal a teplotu tak l80 st. a asi hodinu a půl. Dnes jdu na nákup do Kauflandu a nakoupím vše potřebné a tu Vaši mňamku si zopakujem. Mějte se krásně, Eva (L) (hello) (F) (F) (F)
Mach 11. 8. 2009, 8:16
To vyzkouším (Y) (Y) (Y)
kotika 21. 10. 2009, 15:44
@Mach Už jste to zkoušela? A chutnalo? (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie