Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
ZEMIAKOVÉ  PAGÁČIKY

ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKY

Potřebné ingredience

zemiaky – 1 kg, hladká múka – 1 kg, vegeta – 2 PL, soľ – 1 PL, žĺtka – 2 ks, kyslá smotana – 1 kelímok, syr v črievku - 2 ks, Hera – 2 ks, sušené droždie – 10 – 14 g /podle typu/, olej na potieranie cesta, vajíčka na potieranie pagáčikov, kmín, ľan, sezam, slnečnica, syr – na posyp,

Postup přípravy

Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery, dva…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hamburgerové žemle od Čistinky

Hamburgerové žemle od Čistinky

Potřebné ingredience

150 ml mlieko, 100 ml voda, 1 a 1/2 lyžice sušené droždie, 40 g maslo, 2 lyžice med, 1 lyžica soľ, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, + 1 vajce na potretie,

Postup přípravy

Do pekárničky nalejeme teplé mlieko a vodu (do 35 ° C ). Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a na vrch soľ, aby sme nezabili droždie. Keď sa cesto začne miesiť, prilejeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Francouzský máslový koláč - Chinois

Francouzský máslový koláč - Chinois

Potřebné ingredience

Těsto : mléko 100 ml, rozpuštěné vlažné máslo 90 g, celé vejce /rozšlehané/ 2 ks, sůl špetka, cukr krupice 50 g, hladká mouka 400 g, sušené droždí 5 - 6 g, Náplň : mléko 250 ml, cukr krupice 100 g, žloutky 2 ks, vanilkový cukr 1 sáček, hladká mouka 30 g, čokoláda rozlámaná na malé kousky 50 g, Sladký roztok : mletý cukr 2 lžíce, voda 1 lžíce

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny a necháme si vymísit a vykynout těsto.
Mezitím si připravíme náplň :
V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky a mouku a uvaříme z toho hustší…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš nejlepší domácí chlebík

Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moravské koláče po našem  /výborné nebíčko v papulce/

Moravské koláče po našem /výborné nebíčko v papulce/

Potřebné ingredience

Těsto : mléko 3 dcl, žloutek 2 kusy, olej 8 pl, polohrubá mouka 500g, krystalový cukr 2 pl, sůl trochu, sušené droždí 7 g, žloutek na potření 1 kus, mléko na potření 2 pl, Tvarohová náplň : tučný hrudkovitý tvaroh 250 g, žloutek 1 kus, mletý cukr 2 pl, vanilkový cukr 1 kus, na tvarohovou náplň - švestková povidla, Posýpka : hrubá mouka 2 pl, máslo 30 g, mletý cukr 1 pl,

Postup přípravy

Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň – smícháme dokopy tvaroh, vanilkový cukr, mletý cukr a žloutek /ten tam nemusí být/.
Dál…

Zobrazit více...

Kategorie