Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 119 návštěvníků)

Náš nejlepší domácí chlebík

0.0
Náš nejlepší domácí chlebík

Potřebné ingredience

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky asi 1 g droždí/

Postup přípravy

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a necháme aspoň 30 minut kynout.
Těsně před vložením do trouby celý bochník potřeme octem smíchaným s vodou nebo rozšlehaným vajíčkem pro krásný lesk.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °. Po 10 minutách teplotu snížíme na 200 ° a dopečeme do požadované barvy kůrky chleba. Během pečení aspoň jednou ještě potřeme octovou vodou.
Hned po upečení sundáme z plechu na dřevěnou desku s mřížkou a zakryjeme utěrkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Matin+Sisa 27. 4. 2020, 11:08
moc díky,dělala jsem mix špaldy,žita a hl.mouky plus semínka a nejlepší chleba co jsem zatím dělala (Y)
Kykča2 25. 3. 2015, 19:43
Kdo jste delal prosim jak velky objem hrnku?? [A]
Diana str 5. 1. 2015, 13:51
chleba vypada dobre.ale ma se tam dat mleko a voda taky??vyzkousim, :-)
MÁCA 49 28. 3. 2014, 20:52
Jaký objem je toho hrnku. Každý hrnek je jiný. Chleba vypadá moc dobře. (clamp) (clamp) (clamp)
kvítečko 28. 3. 2014, 15:57
vypadá skvěle (Y) (Y) |:o)
Leni155 18. 2. 2014, 0:37
Ahoj, mám stupidní otázku: jak prosím vypadá dřevěná deska s mřížkou? Ničím takovým nedisponujem a chtěla bych recept vyzkoušet, ať se na DP jen nepráší... Moc díky.
PetraK 28. 3. 2014, 18:28
@Leni155 Já používám podložku na hrnce z Ikey. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30111087/ Jde o to, aby chleba větral.
NOČNÍ HVEZDA 6. 2. 2014, 18:03
|:o) no musím vám chlebík pochválit |:o) peču hodně ale takový jsem ještě fakt nejedla (clamp) těsto jsem nechala umíchat v pekárně a pak dala kynout do ohnivzdorné misky moc děkuji že jste se s námi podělila o recept |:o) (clamp) (Y)
trtkova 22. 1. 2014, 15:34
A peče se i v horkovzdušné trubě na tolik stupňů ? A na těch 200 stupňů se to asi jak dlouho peče? Já vím , že je to možná blbý dotaz, ale už se mě dvakrát stalo, že chléb byl z vrchu pěkně hnědý a ze vnitř nedopečený :-(. Moc děkuji
ludka77 4. 2. 2014, 16:22
@trtkova ja som ho na tych 200 piekla cca 20-25 minut
trtkova 26. 3. 2014, 10:29
@ludka77 Děkujiiii (Y)
P.A.V.L.A 7. 1. 2014, 18:53
(Y) (Y) (Y)
jituneli 7. 1. 2014, 18:34
¨Dopekla jsem chlebík, je parádně velký, nemohli jsme se dočkat ho ochutnat a ještě teplý jsme ukrajovali a je vážně moc dobrý |:o) |:o) |:o) Díky za recept (clamp) (clamp) (clamp)
kacenka1177 4. 1. 2014, 17:20
Nejlepší chleba,který jsem dělala.Po upečení vypadal stejně jako na fotografii a chutnal ještě líp.Moc děkuji Katka (Y)
smudlíí 4. 1. 2014, 11:24
Opravdu ten nejlepší chlebík,moc dobrý a dlouho vydrží měkký! (*) (*) (Y) (Y) (hotdog)
veronika1979 28. 12. 2013, 15:25
musím pochválit, je výbornej, můj první chlebík a povedl se (Y) (Y) (Y), měkkoučký i třetí den |:o) super díky za recept, určo budu dělat i nadále (L)
duchcov 8. 12. 2013, 15:41
vypadá nádherně,ale máme ho i papírem,ani za nic papír nejde z chleba dolů,příště ho zkusím přímo na plech *-)
jafoslav 26. 3. 2014, 12:51
@duchcov Ja som pri inom recepte čítala, že nemá kysnúť na tom papieri. Vtedy sa prilepí. Na papier sa má preložiť tesne pred pečením. Takto som to čítala, ale neskúšala.
brusinkabrusinka 1. 12. 2013, 7:03
Krásný chlebík (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie