Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Slunečnicová bábovka

Slunečnicová bábovka

Potřebné ingredience

Připravíme těsto jako na jakoukoli (já peču olejovou) bábovku, vymažeme formu olejem (já si navlíkám mikrotenový pytlík a hezky olejem bábovku potřu) a vysypu ji slunečnicovými semínky. Zbytek pytlíku, nebo i méně, co zbylo z minulého peční, nasypu do hotového těsta a vliju do formy. Při pečení i po něm nádherně voní celý byt, vyklápí se lehce vychládlá a vyklopí se vždycky báječně :-)

LUŠTĚNINY
Mexické fazole

Mexické fazole

Potřebné ingredience

Pro 3 osoby : 2 plechovky tmavých fazolí ... stačí ty nejlevnější z kauflandu, ale mohou být jakékoli jiné značky, zatím jsem jiné nezkoušela, anngl. slanina či uzený bok cca 100 g, sůl, pepř, špetka chilli, máslo a hl. mouka na jíšku (ale já dělám i bez ní a cibuli většinou smažím na té slanině ...) , rajče, čibule, trošku kečupu -asi lžička, minimum masoxu obyčejného hovězího (asi půl malé lžičky), sušený česnek jemně dle chuti .. a pak už jen může a nemusí být strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a lehce podusíme, přidáme předvařené fazole (nebo plechovka), osolíme, opepříme a přidáme trošku chilli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta štěstí - sladký chléb Hubert

Buchta štěstí - sladký chléb Hubert

Potřebné ingredience

polohr. mouka, curk, olej, mléko, PDP , vejce, viz text, skořice, ořechy, jablko, čokoláda, mandle, různě ...

Postup přípravy

Darövaný sladký chléb Hubert
Chléb přinese štěstí celé rodině a k tomu, kdo ho pekl, se splní všechna přání ...
Darované těsto dáme do vyšší větší mísy, přikryjeme a necháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 150 - 180 g těstovin (my máme nejraději kolínka, ale i vřetena, mohou být i celozrné ..), vařená nebo dušená zelenina ( i z polévky ), kukuřice z konzervy (celkový obsah 340 g z kauflandu), sekaná petrželka, asi půl až deci smetany, deci až deci a půl mléka (celkem se smetanou dvě deci), tři vejce, půlka bylinkového bujónu, ale nemusí být, šest až dvanáct tenoučkých plátků sýra, podle toho, jak máte sýr rádi (může být i balíčkovaný ), pět deka nivy na závěrečné posypání pro chuť, kdo má nivu rád, kečup, bazalka

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny podle návodu do měka, mezitím si rozšleháme vejce se smetanou, mlékem, bujónem a sekanou petrželkou,\r\nuvaříme dvě až tři velké mrkvě a asi 20 dkg zelených…

Zobrazit více...
DORTY
pařížský dort

pařížský dort

Postup přípravy

OKOPÍROVÁNO
POTŘEBNÉ PŘÍSADY\r\n\r\nTěsto: 3 vejce, 100 g cukru, 90 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 čajová lžička prášku do pečiva Krém: 2 šlehačky, 50 g cukru, 40 g kakaa…

Zobrazit více...

Kategorie