Zobrazit přihlášovací formulář
CO DŮM DAL
Karbenátky z ovesných vloček a zbytku slaniny

Karbenátky z ovesných vloček a zbytku slaniny

Potřebné ingredience

1 hrst nebo hrnek vloček, nasypat do mísy a přidat vody, aby byly namočené po půlhodině 1 najemno nastrouhanou mrkev čtvrtku celeru /asi třetinové množství, co mrkve/ lžíci sušeného česneku lžíci majoránky špetku červ. papriky jedno nebo dvě rozšlehané vejce sekanou petrželku tři plátky slaniny na mini kostičky

Postup přípravy

Smíchat v těsto, můžete přidat solamyl, nechat 1/2 hodiny odležet, buď obalit ve strouhance, nebo i ne, pomalu smažit na pánvi, cca 11 malých karbošů, možno ještě osolit i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RADVANICKÁ ČÍNA - PLACIČKY

RADVANICKÁ ČÍNA - PLACIČKY

Potřebné ingredience

0,5 KG VEPŘ. MASA (KÝTA, EV. OŘECH Z PLECKA, EV. KUŘECÍ PRSA, ALE Z KUŘECÍHO JE TO JEMNÉ), 3 CIBULE NA KOLEČKA, 3LŽÍCE SOLAMYLU, 3 LŽÍCE OLEJE, 1 LŽÍCE SOLI (ALE DÁVÁM MÉNĚ), 1 LŽÍCE PEPŘE NEBO CHILLI (ALE DÁVÁM LŽIČKU, PRO DĚTI I MÉNĚ), 2 LŽIČKY PAPRIKY SLADKÉ, 1 LŽIČKA GRIL. KOŘENÍ, NEBO KOŘENÍ NA STEAKY NEBO COUNTRY KOŘENÍ ( S TÍM JE TO NEJLEPŠÍ), 3 VEJCE, NASTROUHANÉ 3 STROUŽKY ČESNEKU, 1 LŽÍCE KEČUPU, 1 LŽÍCE MEDU (NEBO LŽIČKA CUKRU), 1/2 LŽIČKY KARI (NĚKDY NEDÁVÁM)- ALE VŮBEC NENÍ TŘEBA, WORECHESTEROVÁ OMÁČKA - 1 LŽIČKA I VÍCE

Postup přípravy

ROZPIS PRO 4-6 OSOB, ZÁLEŽÍ NA STRÁVNÍCÍCH ...

MASO SE NAKRÁJÍ NA NUDLIČKY 1*3*1 CM, SMÍCHÁ SE SE VŠEMI INGREDIENCEMI, KDYŽ DÁM VÍCE COUNTRY KOŘENÍ, DÁM MÉNĚ PAPRIKY SLADKÉ…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
POHÁR  S OVOCEM NEBO LETNÍ DOMÁCÍ TIRAMISU

POHÁR S OVOCEM NEBO LETNÍ DOMÁCÍ TIRAMISU

Potřebné ingredience

POMAZÁNKOVÉ MÁSLO NEBO TVAROH, MLÉKO, PUDINK, PIŠKOTY, KAFE, MANDLOVÁ PŘÍCHUŤ, CUKR,OVOCE

Postup přípravy

OMYJI OVOCE, UVAŘÍM HRNEK KÁVY - TŘI LŽÍCE NESCAFÉ JAKÉKOLI, NEBO I SILNÁ NORMÁLNÍ, OCUKRUJI, PŘIDÁM LŽÍCI, KDO CHCE, MÉNĚ, MANDLOVÉ TRESTI
DO MÍSY DÁM TVAROH Z VANIČKY, PŘIDÁM…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový se sýrem

Jahodový se sýrem

Potřebné ingredience

dortový korpus s kauflandu, uvařený vychladný puding ze dvou pytlíků a půl litru mléka, sýr ricota, dvě lžíce másla, cukr, jahory, želé, sypání

Postup přípravy

Na dortový korpus natřeme puding, který se rozmíchal s ricotou a cukrem a máslem, poklademe půlkami jahod a zalejeme dortovým želé jen s cukrem, nebo přidáme nějakou šťávu.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Potřebné ingredience

Různé druhy zeleniny (mrkev, celer, kedluben gigant - to dnes použila já asi cca 30 dkg), česnek, sůl, oregano či jiné koření, olivový, ev. jiný olej

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na jemné plátky (má být 1 mm), když je budeme klást na plech, tak na jeden plech stejnou šíři, osolíme lžící soli a necháme půl hodiny odstát, pak řádně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravá bábovka (grahamová)

Zdravá bábovka (grahamová)

Potřebné ingredience

2 vejce, prdopeč, 1 hrnek cukru (přírodní, ev. bílý), 1 hrnek graham. mouka, 1 hrnek polohr. mouka, 3/4 hrnku mléka, 2/3 hrnku oleje, směs asi 80 gr : slunečnice, sezam, oříšky, 50 gr. strouhaná čokoláda (na vaření, hořká apod.) , rozmixujeme, nevadí, že těsto bude řidší bež hustší, pečeme na 170 st. - podle trouby - na vytření bábov. formy olej a celozrná mouka (používám kremežská celozrná pšeničná).

Postup přípravy

Vše rozmixujeme (nebo pořádně rozmícháme) , nevadí, že těsto bude řidší bež hustší, pečeme na 170 st. - podle trouby - na vytření bábov. formy olej a graham. mouka.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami

Potřebné ingredience

Pro dvě osoby : dvě velké porce : 1 pytlík rýže (předvařené), asi 1/2 litru mléka, cukr moučka ( tak šest lžic, nebo i krupice) , dvě vejce, si deset švestek (můžete je i uvařit) nebo příp. kompot, lžíce másla, ev. i máslo ještě na švestky

Postup přípravy

Do mlékovaru nasypeme z rozstříhnutého pytlíku rýži a zalijeme mlékem, aby byla rýže ponořená plus cca 3 cm navíc. Uvedeme do varu a mícháme a vaříme tak dlouho, dokud není rýže…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Musli tyčinky bulharský recept

Musli tyčinky bulharský recept

Potřebné ingredience

Produkty pro plech o rozměrech asi 24 až 35 cm: 2 šálky ovesných vloček 1 slazené kondenzované mléko 2 lžíce sezamových semínek 2 šálky ořechy a sušené ovoce, nasekané (7-8 sušených meruněk, 100 g mandlí, 3-4 lžíce rozinek, 3-4 lžíce sezamová semínka,3-4 polévkové lžíce lněného semínka) 1/2 čokolády (50 gr.), 7-8 datlí

Postup přípravy

Ovesné vločky, sušené ovoce ( na kostičky), sezam, ořechy (narhubo sekané), sekanou nebo hrubě strouhanou čokoládu a kondenzované mléko dobře promíchat ve velké míse.

Plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrozinkové sušenky

Hrozinkové sušenky

Potřebné ingredience

1 hrnek ovesných vloček , půl hrnku rozinek,špetka soli

Postup přípravy

Dáme do půllitrového hrnku, promícháme, zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopeno
Necháme odstát půl hodiny.
Na vymaštěný plech, nebo pečicí papír lžičkou klademe hrudky asi…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát za tepla

Bramborový salát za tepla

Potřebné ingredience

Asi kilo vařených brambor ve šlupce, raději menších, steril. okurky - 4-5 1 cibule curk, sůl, peř, ocet na zálivku, nebo místo octu voda z okurek olej (já dala olivový, jindy slunečn.) 3 vařená vejce (nemusí být, dnes jsem dělala bez)

Postup přípravy

Uvařené brambory - ne úplně rozvažené - oloupeme, nakrájíme na kolečka tak půl centimetru silná,
k nim přidáme najemno nasekané okurky i cibulku (cibulku můžete zesklovatět na…

Zobrazit více...

Kategorie