Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Mexické fazole

0.0
Mexické fazole

Potřebné ingredience

Pro 3 osoby : 2 plechovky tmavých fazolí ... stačí ty nejlevnější z kauflandu, ale mohou být jakékoli jiné značky, zatím jsem jiné nezkoušela, anngl. slanina či uzený bok cca 100 g, sůl, pepř, špetka chilli, máslo a hl. mouka na jíšku (ale já dělám i bez ní a cibuli většinou smažím na té slanině ...) , rajče, čibule, trošku kečupu -asi lžička, minimum masoxu obyčejného hovězího (asi půl malé lžičky), sušený česnek jemně dle chuti .. a pak už jen může a nemusí být strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a lehce podusíme, přidáme předvařené fazole (nebo plechovka), osolíme, opepříme a přidáme trošku chilli.
Mezitím uděláme jíšku z másla a mouky a přidáme do fazolí. Povaříme asi 10 minut. Nakonec do uvařeného pokrmu zamícháme nadrobno pokrájené rajče bez slupky a ještě lehce povaříme. Můžeme přidat i osmahnuté maso nebo slaninu, podle chuti každého. Mimořádnou chuť dodává našim fazolím tajná ingredience, kterou ale kuchař tají. =) .... tolik recept ze Šiklova mlýna ... já ho trochu upravila :
Přidala jsem trošku masoxu, trošku kečupu nebo rajč. pyré, špetku červené papriky, někdy dám i lžičku sušeného česneku a hlavně nezapomenout posypat strouhaným sýrem :-) ... někdy nakrájím na kostky červenou kapii, těsně před tím, než je dílo hotovo, jíšku nedělám třeba vůbec (to nejčastěji) ... no a ta slanina je docela nutná ... dodá tomu správný říz ... Rychlé, chutné, a pro toho, kdo nezná - překvapující, takže díky Šiklíku :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie