Rýže Basmati na několik způsobů
Potřebné ingredience
Dvoubarevná rýže 1 hrnek rýže Basmati 1 a 1/4 hrnku vody ( nebo kuřecí, bylinkový či jiný vývar) olivový olej sůl kousek másla ********************************************************************************** *Rýže s nudličkami ( velmi pěkně vypadá) 1 hrnek rýže Basmati hrstka slabých těstovinových nudliček ( používá se do polívek) 1 a 1/4 hrnku vody ( nebo kuřecí či jiný vývar) olivový olej sůl kousek másla ************************************************************************************************************** Rýže s hořčičným semínkem 1 hrnek rýže Basmati sáček hořčičného semínka 1 a 1/4 hrnku vody ( nebo kuřecí či jiný vývar) olivový olej sůl kousek másla ******************************************************************************************************************Cibulová rýže ( vhodná k rybám) 1 hrnek rýže Basmati 1 menší cibule nastrouhaná na jemno 1 a 1/4 hrnku vody ( nebo kuřecí či jiný vývar) olivový olej sůl kousek másla ************************************************************************************************************** Žlutá (kari) rýže 1 hrnek rýže Basmati 1 lžíce kari nebo kurkumy 1 a 1/4 hrnku vody ( nebo kuřecí či jiný vývar) olivový olej sůl kousek másla
Postup přípravy
Rýži pořádně umyjeme ve studené vodě, cca. 5× !!!
V kastrůlku rozpálíme olivový olej a postup je následující u jednotlivých rýží
DVOUBAREVNÁ RÝŽE
1/2 hrnku…