Krémová smetanová polévka z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
Hlíva ústřičná (asi 500g), 2 brambory, cibule, hladká mouka, máslo, 33% smetana ke šlehání, drcený kmín, sůl, pepř
Postup přípravy
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou hlívu (kloboučky na větší kousky, nožičky na menší), zasypeme troškou drceného kmínu a odložíme stranou.
Připravíme si cibulovou jíšku -…
Výborná fazolová polévka s vůní Mexika
Potřebné ingredience
Cibule, brambory, konzervované fazolky v nálevu (červené nebo bílé), hladká mouka, drcená rajčata, mražená kukuřice, klobása, majoránka, česnek, sůl.
Postup přípravy
Na másle zlehka osmahneme cibulku a zasypeme trochou hl. mouky, aby vznikla cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem. Vhodíme brambory a zcezené fazolky, osolíme a vaříme.…
Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem
Potřebné ingredience
Brambory, polévková zelenina, kterou doma najdete - mrkev, petržel, celer, pórek, kedlubna, brokolice, květák - pokud něco z toho vynecháte nevadí, základem by ale měly zůstat brambory a mrkev. Kuskus, petrželka.
Postup přípravy
Předem upozorňuji, že tato polévka je výborná a nepotřebuje zahušťovat jíškou ani dochucovat chemickými dochucovadly.
Oloupeme veškerou zeleninu, kterou doma najdeme (mrkev,…