Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár minut

hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár…

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná, hl. mouka, ml. paprika, pepř, sůl, máslo nebo olej

Postup přípravy

Tuto delikatesu jsem vložila k chuťovkám, protože se hodí spíš jen na uzobávání než jako hlavní chod, rozhodně ale stojí zato.

Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

těstoviny, sušená rajčata, šunka (italské prosciutto nebo pancetta, může být ale i klasická), česnek, bazalka, oregáno, pravý parmazán nebo sýr Gran Moravia

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme zlehka nadrobno nakrájený česnek, na kousky nakrájená sterilovaná sušená rajčata a na kostičky nakrájenou šunku . Poté smícháme s uvařenými těstovinami…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
rychlé těstoviny s tuňákem

rychlé těstoviny s tuňákem

Potřebné ingredience

konzervovaný tuňák, cibule, česnek, konzervovaná rajčata - kousky (nebo rajčatové pyré, protlak ne, bývá hodně kyselý), bazalka, sůl parmazán (nemusí být)

Postup přípravy

Na troše olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, vlijeme konzervu tuňáka (kupuji kousky ve vlastní šťávě, není tak mastný) a loupaných konzervovaných…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná fazolová polévka s vůní Mexika

Výborná fazolová polévka s vůní Mexika

Potřebné ingredience

Cibule, brambory, konzervované fazolky v nálevu (červené nebo bílé), hladká mouka, drcená rajčata, mražená kukuřice, klobása, majoránka, česnek, sůl.

Postup přípravy

Na másle zlehka osmahneme cibulku a zasypeme trochou hl. mouky, aby vznikla cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem. Vhodíme brambory a zcezené fazolky, osolíme a vaříme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

Potřebné ingredience

Brambory, polévková zelenina, kterou doma najdete - mrkev, petržel, celer, pórek, kedlubna, brokolice, květák - pokud něco z toho vynecháte nevadí, základem by ale měly zůstat brambory a mrkev. Kuskus, petrželka.

Postup přípravy

Předem upozorňuji, že tato polévka je výborná a nepotřebuje zahušťovat jíškou ani dochucovat chemickými dochucovadly.
Oloupeme veškerou zeleninu, kterou doma najdeme (mrkev,…

Zobrazit více...

Kategorie