Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

Plát libového vepřového bůčku bez kosti (poproste svého řezníka určitě vám bůček na roládu připraví)
,vepřová šunka nebo uzené či anglická slanina (dle chuti),
plátkový sýr (stačí 30%),
lžice hořčice,
4 vejce,
sterilovaný hrášek nebo žampiony,
sůl,pepř,kmín,koření na steak,sádlo,máslo,
řeznický provázek nebo bílá reřná nit.

Postup přípravy

Maso si položíma tak aby jsme měli tu tluščí část potom nahoře až ji zavineme.Posolíme a zlehka opepříme,pomažeme hořčicí.Poklademem plátky uzeného a šunky a sýra.
Nyní si na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Paprikopvý bůček jako chuťovka

Paprikopvý bůček jako chuťovka

Potřebné ingredience

Libový vepřový bok bez kosti (max do kila masa), 8 velkých stroužků česneku,bobkový list ,nové koření 4 ,celý pepř 4,grilovací koření,sladká a pálivá paprika ,sůl, alobal

Postup přípravy

Bůček si dáme vařit do osolené vedy s bobkovým listem a kořením novým a celým pepřem.Vaříme asi tak 60 min a přidáme všechny stroužky česneku.Bůček uvaříme doměkka.Vyndáme ho z…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře ve strouhance a na smetaně

Kuře ve strouhance a na smetaně

Potřebné ingredience

Kuře, šlehačka ,máslo,srouhanka,vajíčko,hladká mouka,sůl,

Postup přípravy

Kuře si naporcujeme na malé kousky a osolíme ho a obalíme (i s kůží) klasicky v trojbalu.Takto připravené kuře naskládáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou.Navrch na strouhanku …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kolety na smetaně se šunkou a sýrem NENÁROČNÉ !!!!!!!

Kolety na smetaně se šunkou a sýrem NENÁROČNÉ !!!!!!!

Potřebné ingredience

kotlety, smetana na šlehání,paprikáš nakrájený na kolečka, šunka na plátky,sůl pepř,grilovací koření,sýr edam na strouhání

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky(vykoštěnou kotletu) a zlehka naklepeme osolíme opepříme a jemně posypeme grilovacím kořením. Maso naskládáme do pekáčku nebo na plech .Na každý plátek…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kotleta s mrkví

Kotleta s mrkví

Potřebné ingredience

mekev 2 malé,kotleta,malý bobkový list,máslo,sladká paprika,lžíce hladké mouky,smetana 12%,sůl

Postup přípravy

Na másle si zlehka osmahneme mrkev na kolečka a přidáme papriku a bobkový list.Zalijeme vodou a přidáme masíčko a vaříme .Až je maso měkké tak ho vyndáme a nezapomeneme ani na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s pórkem

Zapečené těstoviny s pórkem

Potřebné ingredience

těstoviny (mašličky) 2 pórky,smetanu na šlehání , bílý pepř,muškátový oříšek ,máslo,sůl

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny (al dente) na másle si podusíme na kolečka nakrájený pórek.smícháme dohromady do zapékací mísy.Osolíme,opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Párečky v listovém těstě RYCHLOVKA

Párečky v listovém těstě RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

listové těsto,jemné párky(vídeňské ,spižské je to jedno)kečup,vajíčko ,sýr,oregáno,sůl

Postup přípravy

Vyválíéme těsto a nakrájíme si čtverečky.Na ně poklademe půlky párků kápneme kečup,posypeme trošku oregánem ,můžeme dát kosek sýru a zabalíme ( rohlíček) ,dáme na plech nemusíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí plátky v hořčicové omáčce

Krůtí plátky v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

krůtí maso ,plnotučná hořčice,solamyl ,sůl ,pepř,grilovací koření.

Postup přípravy

Do misky si dáme 2 lžíce vody,přidáme velkou lžíci hořčice a koření,lžíci solamylu.
Zamícháme a maso v něm namočíme,na rozpáleném oelji na pánvi dáme opéct.Nelekejte se , když…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medové řezy s oříškovou polevou

Medové řezy s oříškovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto:50dkg hladké mouky,10dkg cukru moučky,25dkg tuku (hera,stela) 3 lžíce tekutého medu,2lžíce mléka, 2celá vejce,1 prášek do pečiva.
Ořechová poleva: 10 dkg cukru moučky,12 dkg másla,30 dkg lískových (burských) oříšků nasekaných nahrubo a 3 lžíce tekutého medu.
Krém:1/2 l mléka ,1 vanilkový pudink , 2 lžíce hladké mouky,2 lžíce cukru moučky,25dkg másla(zlatá Hana)

Postup přípravy

Na vále vypracujeme těsto ,které rozdělíme na 2 poloviny.Vyválíme placky,dáme je na dva plechy.Pečeme na pečícím papíře na 180 °C .Nejprve upečeme jednu placku ,na druhou musíme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Potřebné ingredience

králík,nakládaná zelenina na svíčkovou,hl.mouka,šlehačka 33%,bobkový list,nové koření,kuličkový pepř,cibule,máslo.

Postup přípravy

Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem.Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem,přidáme koření.Přikryjeme a dáme do lednice.Drhý den vezmeme hrnek dáme do něj…

Zobrazit více...

Kategorie