Zobrazit přihlášovací formulář
OVOCE
Křehké zákusky s ovocem

Křehké zákusky s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 1 plát lístkového těsta Nápln´: 1dl cre´me patissi´ere,vanilkového krému či smetany ke šlehání ..Sezonní ovoce a drobné plody. Na ozdobení: sezonní ovoce a drobné plody , listy medun´ky či máty podle chuti. Na potření: 1 vejce.

Postup přípravy

1, Předehřejte troubu na 200°C.Používáte-li zmražené lístkové těsto,nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte jej na tři stejné velké díly.Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pirohy se šunkou

Pirohy se šunkou

Potřebné ingredience

Těsto: 350g lístkového těsta , 4 lžičky rajčatové št´ávy. Nápln´: 250g brambor (moučných) , sůl , 4 sušená rajčata naložená v olivovém oleji , 100g šunky , sůl pepř. Kromě toho: mouka na posypání pracovní desky a 1 vejce.

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200°C.Oloupejte a omyjte brambory,osuště je a nakrájejte je na kousky.Brambory vařte 5 minut ve vroucí osolené vodě,pak je slijte.

2. Sušená…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové srdce

Jahodové srdce

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce , 75g moučkového cukru , 75g hladké mouky , 1 lžíce kakaa , 40g rozpuštěného másla . Nápln´: 150ml smetany ke šlehání , 225g čerstvých jahod , 4 lžíce jahodového džemu. Dekorace: několik snítek máty na ozdobu.

Postup přípravy

Celková doba přípravy: 50minut,doba pečení:20minut

1. Předehřejte troubu na 180°C. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažte tukem. Dno formy vyložte pečícím papírem.…

Zobrazit více...

Kategorie