Jahodové srdce
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce , 75g moučkového cukru , 75g hladké mouky , 1 lžíce kakaa , 40g rozpuštěného másla . Nápln´: 150ml smetany ke šlehání , 225g čerstvých jahod , 4 lžíce jahodového džemu. Dekorace: několik snítek máty na ozdobu.
Postup přípravy
Celková doba přípravy: 50minut,doba pečení:20minut
1. Předehřejte troubu na 180°C. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažte tukem. Dno formy vyložte pečícím papírem.
2. Do žáruvzdorné mísy rozklepněte vejce a pisypte cukr. mísu vložte do kastrolu s vroucí vodou. Směs šlehejte ve vodní lázni 10 minut nebo tak dlouho, dokud metličky po vyjmutí nezanechávájí na povrchu směsi stopuve tvaru stužky. Poté mísu vyjměte a do ušleháné směsi jemně vmíchejte mouku, kakao a rozpuštěné máslo.Směs nalijte do formy.
3. Dort peřte 20 minut nebo tak dlouho,dokud nebude jehlice.kterou zapíchnete do jeho středu,po vyjmutí zcela čistá.Nechte jej zchladnout a poté jej vyklopte na dátěnou podložku a nechte jej vychladnout zcela.Pokud jste použili kruhovou formu,vyřízněte z korpusu tvar srdce.
4. V čisté míse ušhlehejte tuhou šlehačku.Odstopkujte jahody a nakrájejte je na plátky.Korpus rozkrojte na dva pláty.Spodníplát potřete džemem a polovičním množstvím šlehačky a na šlehačku rozložte polovinu plátků jahod.Zakryjte druhým plátem a celý dort přeneste na talíř.
5.Vršek dortu potřete za pomoci stěrky zbytkem šlehačky.Zbylé plátky jahod naaranžujte na šlehačku tak,aby se vzájemně překrývaly.Dort ozdobíte snítkami máty a podávejte.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažte tukem. Dno formy vyložte pečícím papírem.
2. Do žáruvzdorné mísy rozklepněte vejce a pisypte cukr. mísu vložte do kastrolu s vroucí vodou. Směs šlehejte ve vodní lázni 10 minut nebo tak dlouho, dokud metličky po vyjmutí nezanechávájí na povrchu směsi stopuve tvaru stužky. Poté mísu vyjměte a do ušleháné směsi jemně vmíchejte mouku, kakao a rozpuštěné máslo.Směs nalijte do formy.
3. Dort peřte 20 minut nebo tak dlouho,dokud nebude jehlice.kterou zapíchnete do jeho středu,po vyjmutí zcela čistá.Nechte jej zchladnout a poté jej vyklopte na dátěnou podložku a nechte jej vychladnout zcela.Pokud jste použili kruhovou formu,vyřízněte z korpusu tvar srdce.
4. V čisté míse ušhlehejte tuhou šlehačku.Odstopkujte jahody a nakrájejte je na plátky.Korpus rozkrojte na dva pláty.Spodníplát potřete džemem a polovičním množstvím šlehačky a na šlehačku rozložte polovinu plátků jahod.Zakryjte druhým plátem a celý dort přeneste na talíř.
5.Vršek dortu potřete za pomoci stěrky zbytkem šlehačky.Zbylé plátky jahod naaranžujte na šlehačku tak,aby se vzájemně překrývaly.Dort ozdobíte snítkami máty a podávejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
10. 3. 2010, 23:09







nahlásit