Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Fazolová svíčková - fazole ala svíčková

Fazolová svíčková - fazole ala svíčková

Potřebné ingredience

250g suchých bílých větších fazolí (nebo 2 plechovky sterilovaných), 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky sušené šalvěje, špetka saturejky, špetka ml. bílého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, cukr krystal 1/2 lžíce, citronová šťáva, sůl, kysaná smetana, máslo.

Postup přípravy

Fazle namočíme na 24hod do studené vody. Poté propláchneme a v nové nesolené vodě dáme vařit doměkka, pěnu sbíráme. Mezi tím si na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, jemně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

1 celá slepice, 1 větší cibule neoloupané, kousek pórku, 2 mrkve, 1 větší petržel, kus celeru, 2 stroužky česneku, pokud máte, tak kousek bílého zelí, květáku, kedlubny, snítka libečku, snítka zelené petrželky, snítka celerové naťe, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, 1/2 - 1 čerstvé rajče. Drožďové knedlíčky - viz moje recepty.

Postup přípravy

Omytou slepici dáme pozvolna vařit do studené vody. Až začne vařit, naběračkou odebereme pěnu a přidáme nové koření a pepř. Velmi mírným varem (2-3hod) necháme slepici táhnout.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá cibulačka - cibulová polévka

Poctivá cibulačka - cibulová polévka

Potřebné ingredience

500g žluté cibule, 3 lžíce másla (ne olej ani margarín), 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10 kuliček černého pepře, půl lžíce bílého vinného octa, 1dl suchého bílého vína , 1l slepičího nebo hovězího vývaru, sůl, bageta, eidam 45% (gouda, ementál)

Postup přípravy

Na rozpuštěném másle restujeme cca 1 hodinu oloupanou a na větší kousky nakrájenou cibuli - zkaramelizujeme ji - pozor, nesmí se připálit. Vyplatí se této polévce obětovat čas. …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Netradiční kroupová polévka s uzeným masem

Netradiční kroupová polévka s uzeným masem

Potřebné ingredience

Uzené maso(kosti, koleno atd) na vaření, 2 hrsti ječných krupek, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 bulvy celeru, kousek kapusty (když máte) nebo zelené fazolky , řapíkatý celer- není nutno, 1 menší cibule, 3-4 stroužky česneku, 10 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, sušená saturejka, majoránka, sušený zázvor, cerstvá bylinka - petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, libeček atd, jedno zralé rajče (dodá polévce jemně nakyslou chuť).

Postup přípravy

Uzené dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu, vaříme do měkka (já používám pro urychlení papiňák). Mezi tím si uvaříme v jiném hrnci krupky, oloupeme a nakrájíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

1 sáček instantního droždí, 1 zarovnaná lžíce másla, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce strouhanky (podle hustoty), 1 vejce, sůl, majoránka, čerstvá petrželka, bilý pepř

Postup přípravy

V mikrovlné troubě rozpustíme v misce máslo, přidáme všechny ingredience (kromě vajíčka a strouhanky), zamícháme. Nakonec vmícháme vejce a strouhanku dle hustoty. Rukou tvoříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Švýcarská dýňová polévka

Švýcarská dýňová polévka

Potřebné ingredience

• 1 dýně Hokkaidó • zeleninový vývar • sůl • čerstvě mletý pepř, popř. chilli • sladká smetana • několik česnekových stroužků • dýňový olej pro stylové dochucení - nejvíc mi chutná bio štýrský (DM drogerie) • pražená dýňová semínka, kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Tento jednoduchý, zato výtečný recept mám obkopírovaný od Šárky, v nezměněné formě dělám vždy na podzim a mé rodině moc chutná.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, nakrájíme na dílky,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

Potřebné ingredience

Množství dle chuti: sekaný (ne lisovaný) česnek, jemně krájená cibule na kostičky, jemně strouhaná mrkev, celer, petržel, brambory, máslo, olivový olej, zeleninový (kuřecí) bujón, bílé víno (není nutné), majoránka, petrželka, chilli, pepř.

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme rozpustit máslo s trochou oleje. Na něm orestujeme do růžova cibulku a kořenovou zeleninu, přidáme bramnory a (hodně) sekaného česneku, restujeme, až začne…

Zobrazit více...

Kategorie