Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

0.0
Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

1 celá slepice, 1 větší cibule neoloupané, kousek pórku, 2 mrkve, 1 větší petržel, kus celeru, 2 stroužky česneku, pokud máte, tak kousek bílého zelí, květáku, kedlubny, snítka libečku, snítka zelené petrželky, snítka celerové naťe, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, 1/2 - 1 čerstvé rajče. Drožďové knedlíčky - viz moje recepty.

Postup přípravy

Omytou slepici dáme pozvolna vařit do studené vody. Až začne vařit, naběračkou odebereme pěnu a přidáme nové koření a pepř. Velmi mírným varem (2-3hod) necháme slepici táhnout. Uvařené maso vyndáme na mísu a necháme vychladnout. Do vývaru dáme očištěnou a omytou zeleninu, osolíme. Vaříme cca 20 min, až je mrkvička akorát měkká na skus. Polévku odstavíme z ohně, přelijeme přes jemné síto nebo přes plátno. Do polévky zavaříme knedlíčky, s těmi vložíme do polévky rajče (dodá polévce jemnou pikantní chuť - nebojte se toho) - vaříme cca 5-7 min, rajče vyndáme, vypneme sporák, přidáme nakrájené maso ze slepice a vařenou mrkev (my máme rádi i celer a petržel). Dochutíme solí a přidáme nasekané čerstvé zelené natě (petrželka, pažitka, zelená část pórku, medvědí česnek). Můžeme podávat i s nudlemi, které se vaří v osolené vodě zvlášť, aby nám polévku nazakalila. Foto je pouze ilustrační.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie