Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Chilli con carne - ČILLI

Chilli con carne - ČILLI

Potřebné ingredience

500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.

Postup přípravy

Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Potřebné ingredience

Na 1kg masa (používám kančí kýtu nebo hovězí kýtu, falešnou svíčkovou atd), 20dk vyuzené slaniny -ne anglické, jen špek, 4 velké cibule, 4 velké mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru, 150g másla, hnědý cukr nebo bílý krystal, 1 bio citrón, vinný bílý ocet (ke kančímu používám kvalitní červené víno), sůl, mletý bílý pepř, celý černý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, saturejka, hovězí vývar, 1 lžička dobré dijonské hořčice, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

1) Maso prošpikujeme slaninou, kterou jsme dali před tím na chvíli do mrazáku aby ztuhla. Popřípadě maso svážeme provázkem, abychom ho měli v celku, takový bobík - nesolíme, pouze…

Zobrazit více...

Kategorie