(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Chilli con carne - ČILLI
Potřebné ingredience
500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.
Postup přípravy
Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10 min. Přidáme drcený česnek, nakrájené papriky a všechno koření. Orestujeme cca 2-3 minuty. Přilijeme rajčata i se šťávou, protlak rozmíchaný s horkou vodou necháme cca 5 min. probublat. Přidáme kousek rozlámané čokolády (kakao a cukr), osolíme, zamícháme a pomalinku necháme na mírném plameni vařit cca 1 hod. Občas zamícháme. Chili con carne by nemělo být příliš řídké. Podáváme s tortilou a kopečkem kysané smetany a pokud máte, posypané čerstvým koriandrem nebo pažitkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KattyV
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:57
Vypadá to moc hezky, zkusíme. Děkuji.