Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept

Irské chilli čili

0.0
Irské chilli čili

Potřebné ingredience

5 lžic olivového oleje, 225 g cibule jemně nasekané, 3 jemně nakrájené stonky celeru (u nás se málo používá, ale je úžasný!), 2 čili papričky, podle odolnosti chuťových buněk 1-2 čajové lžičky koření čili, 900g hovězího masa nakrájeného na kostky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky hnědého cukru, 2 lžíce worčestrové omáčky, 1 lžička oregana, 300ml vývaru, 2 konzervy rajčat (4OOgramové), konzerva tmavých fazolí (400g)

Postup přípravy

Tenhle recept jsem si zamilovala a naučila se během svého pobytu v Irsku. Není sice od původu přímo irský, ale každopádně ho v Irsku dovedli k dokonalosti.
Na oleji osmažíme za stálého míchání cibuli, celer, čili papričky (cca 6 minut, při střední teplotě). Pak zvýšíme teplotu, přidáme hovězí maso (na kostky, případně mleté) a smažíme dalších 15 minut. Pak zaprášíme čili kořením, kmínem, přidáme protlak, poté cukr, vorčestrovku, oregano, vývar, rajčata a fazole. Vše přivedeme k varu, zakryjeme a již na mírném ohni vaříme asi 2O minut.
Podáváme s bramborovými klínky (potato wedges): brambory nakrájíme na čtvrtky či menší dílky, dáme na plech potřený olivovým olejem, hodně opepříme, osolíme. Pečeme v horkovzdušné troubě cca 30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie