Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených rajčatech

Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených…

Potřebné ingredience

Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.

Postup přípravy

Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Výborný RUKOLOVÝ salát s cibulí plný vitamínů

Výborný RUKOLOVÝ salát s cibulí plný vitamínů

Potřebné ingredience

Opraná rukola 1 balení , 1 větší bílá nebo červená cibule, 1 lžíce Ume octa (k dostání v obchodech se zdravou výživou), 1 lžíce bodlákového oleje JUST (lze nahradit jiným, za studena lisovaným olejem), popř. šťáva z citrónu.

Postup přípravy

Rukolu dáme do větší mísy, cibuli překrojíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, posypeme jí rukolu, pokapeme octem - pozor je slaný, tak opatrně! (můžeme použít i jablečný BIO ocet…

Zobrazit více...
POLÉVKY
EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

1 sáček instantního droždí, 1 zarovnaná lžíce másla, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce strouhanky (podle hustoty), 1 vejce, sůl, majoránka, čerstvá petrželka, bilý pepř

Postup přípravy

V mikrovlné troubě rozpustíme v misce máslo, přidáme všechny ingredience (kromě vajíčka a strouhanky), zamícháme. Nakonec vmícháme vejce a strouhanku dle hustoty. Rukou tvoříme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

Potřebné ingredience

1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.

Postup přípravy

Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Švýcarská dýňová polévka

Švýcarská dýňová polévka

Potřebné ingredience

• 1 dýně Hokkaidó • zeleninový vývar • sůl • čerstvě mletý pepř, popř. chilli • sladká smetana • několik česnekových stroužků • dýňový olej pro stylové dochucení - nejvíc mi chutná bio štýrský (DM drogerie) • pražená dýňová semínka, kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Tento jednoduchý, zato výtečný recept mám obkopírovaný od Šárky, v nezměněné formě dělám vždy na podzim a mé rodině moc chutná.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, nakrájíme na dílky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Voňavé vepřové koleno na zelenině

Voňavé vepřové koleno na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.

Postup přípravy

Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

HŘEJIVÁ BAREVNÁ ČESNEČKA

Potřebné ingredience

Množství dle chuti: sekaný (ne lisovaný) česnek, jemně krájená cibule na kostičky, jemně strouhaná mrkev, celer, petržel, brambory, máslo, olivový olej, zeleninový (kuřecí) bujón, bílé víno (není nutné), majoránka, petrželka, chilli, pepř.

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme rozpustit máslo s trochou oleje. Na něm orestujeme do růžova cibulku a kořenovou zeleninu, přidáme bramnory a (hodně) sekaného česneku, restujeme, až začne…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Jemné kuřátko na stroužkách česneku

Jemné kuřátko na stroužkách česneku

Potřebné ingredience

Kuřecí stehýnka nebo křidélka (nejlepší je Vodňaské kukuřičné kuře), máslo, sůl, celé NEOLOUPANÉ stroužky česneku, horká voda, pokud máte - cibulové koření JUST.

Postup přípravy

Tento recept je jednoduchý co se týče práce i ingrediencí. Jako odměnu však dostanete lahodou chuť pečeného celého česneku s křehkým masíčkem.
Dno pekáče zhusta vysteleme…

Zobrazit více...

Kategorie