Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Potřebné ingredience

Tortilly 4-6ks, 300g mletého hovězího masa, konzerva loupaných rajčat, 1/2 malé konzervy kukuřice, trojúhelník sýra, zakysaná smetana, koření gyros, sušený česnek, sůl, plátkový sýr, hlávkový salát

Postup přípravy

Na rozpálenou pánev s olejem dáme mleté maso, přidáme koření, sůl a opečeme. Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, kukuřici, tavený sýr a dvě lžíce smetany. Vše ještě necháme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

1/2 balíčku špaget, sušená rajčata, černé olivy, bílé víno, česnek, parmazán, bazalka, oregano, olivový olej

Postup přípravy

Na olivovém oleji nebo oleji z rajčat osmahneme nasekaný česnek. Přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Po chvíli podlejeme trochou vína (pokud nemáte, můžete podlít…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky se zeleninou

Zapečené kotletky se zeleninou

Potřebné ingredience

4 plátky kotlety nebo krkovičky, brambory, 1/2 vaničky žampionů, mrkev, pórek, olivový olej, grilovací koření, koření na americké brambory

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku s trochou olivového oleje. Na ně nasypeme rozpůlené žampiony, mrkev nakrájenou na kousky a nakrájený…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Involtini - Italské masové závitky

Involtini - Italské masové závitky

Potřebné ingredience

6 tenkých plátků kvalitního hovězího masa (zadní, svíčková), 10dkg mozarelly, 6 plátků šunky (nejlépe Prosciutto, ale může být i jiná), 1/2 hrnku strouhanky, 50g parmezánu, 1/4 hrnku sekané hladkolisté petrželky, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme co nejvíc na tenko (jak se říká, aby přes ně bylo vidět), mírně osolíme a opepříme. Ideální je rozměr cca 10x10cm. Strouhanku si nasucho opražíme na pánvi,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s rajčaty, slaninou a olivami

Těstoviny s rajčaty, slaninou a olivami

Potřebné ingredience

Těstoviny (Panzani), 150g libovější slaniny, 1 rajský protlak, 1 konzervovaná rajčata, 1 balíček zelených oliv, velký stroužek česneku, 1/2 cibule, sůl, oregano, tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, a vypražíme na kostky nakrájenou slaninu, přidáme nahrubo nasekaný česnek a olivy, chvíli restujeme. Potom přidáme protlak a konzervovaná…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná rajská polévka

Výborná rajská polévka

Potřebné ingredience

1 větší protlak, 2 jarní cibulky, 2 zralá rajčata, bazalka, česnek, bujon, sůl, pepř, olivový olej, těstovinová rýže

Postup přípravy

Cibulky i s natí nakrájíme najemno, zpěníme na olivovém oleji, přidáme protlak a zalijeme vodou. Jakmile začne voda vařit přidáme kostku bujonu, nahrubo nasekaný česnek a bazalku …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Potřebné ingredience

Kuřecí stehýnka, brambory, cibule, rajčata, kapie, bazalka, sůl, koření, olivový olej

Postup přípravy

Brambory, cibuli a rajčata nakrájíme na osminky (množství dle chuti a počtu strávníků), kapii nakrájíme na proužky. Vše vložíme do zapékací mísy, posolíme, přidáme čerstvou nebo…

Zobrazit více...
DORTY
Zahrádka

Zahrádka

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, krém z ledových kaštanů, mandarinky, potahovka od Ariell

Postup přípravy

Můj druhý potahovaný dort, tátovi k narozeninám. Je vášnivý zahrádkář, takže volba byla jasná :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Můj první potahovaný dort

Můj první potahovaný dort

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, pudinkový krém, broskve. Marcipán podle paní Zdenky.

Postup přípravy

Můj první pokus o potahovaný dort, pro manžela k narozeninám. Ještě to chce vychytat nedostatky, ale každopádně udělal radost, a o to šlo :-)))
Moc děkuji maminkám z MMB za…

Zobrazit více...

Kategorie