Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Involtini - Italské masové závitky

0.0
Involtini - Italské masové závitky

Potřebné ingredience

6 tenkých plátků kvalitního hovězího masa (zadní, svíčková), 10dkg mozarelly, 6 plátků šunky (nejlépe Prosciutto, ale může být i jiná), 1/2 hrnku strouhanky, 50g parmezánu, 1/4 hrnku sekané hladkolisté petrželky, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme co nejvíc na tenko (jak se říká, aby přes ně bylo vidět), mírně osolíme a opepříme. Ideální je rozměr cca 10x10cm. Strouhanku si nasucho opražíme na pánvi, vychladnutou smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, strouhaným parmezánem a česnekem (čerstvý nebo sušený, množství dle chuti). Plátky masa namočíme z obou stran v olivovém oleji a dobře obalíme ve strouhankové směsi. Na každý plátek dáme šunku a trochu nastrouhané mozarelly, tak aby zůstal cca 2cm okraj volný. Boční okraje přehneme přes náplň a potom zarolujeme (tak aby nevytekl sýr při pečení), spíchneme párátkem. Do zapékací mísy dáme trochu olivového oleje, naskládáme závitky a ještě je pokapeme olejem. Pečeme v rozpálené troubě cca na 200 stupňů asi půl hodiny.
Množství surovin na obalovací směs jsem jen odhadla, dávám to od oka. Tak kdyby vám nevyšlo, ještě si namíchejte :-)
Jako příloha jsou vhodné brambory, zeleninový salát, grilovaná zelenina, nebo jen opečené bagetky.
Určitě by se daly vymyslet i jiné náplně, třeba olivy, kapary, sušená rajčata ...
Fotka je těsně před vložením do trouby, hotové už jsem nestihla vyfotit :-) Je to mňamka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 6. 2011, 17:33
(Y)vypadá to moc dobře na dobrou mňamku (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie