Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Sekaná ala ptáček

Sekaná ala ptáček

Potřebné ingredience

500g mleté vepřové plece,200g na jemno strouhané cihly,hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky),100g uzené krkovičky(na kostičky),2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby),1velká lžíce plnot.hořčice,1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec),mletý pepř,mletý kmín,trochu červené mleté papriky,2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky

Postup přípravy

Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na porchu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO:450-500g hladké mouky,100g 100% tuku,150g másla,asi 100g cukru moučka,špetka sole,100ml šlehačky,1 prášek do pečiva,1 vanilk.cukr(nechápe půl hodinky uležet v lednici). NÁPLŇ:2 tvarohy(já dávám 1 v kostce bez tuku a 1 plnotučný v kelímku),cukr moučka dle vaší chuti a 1 vanilk.cukr,povidla,loupané mandle,kokos strouhaný

Postup přípravy

Těsto vyválíme na pečící papír(část si schováme na mřížku) a namažeme tvarohovou náplní(samozřejmě bez těch povidel)a posypeme lehce kokosem(já dávám kokos i pod tvaroh).Ze zbytku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Potřebné ingredience

Hovězí zadní nebo přední,špek,2 mrkve,máslo,hladká mouka,křen(stačí ve skle),šlehačka,sůl,cukr krystal,půl citrónu(i méně),podravka

Postup přípravy

Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle…

Zobrazit více...

Kategorie