Sekaná ala ptáček
Potřebné ingredience
500g mleté vepřové plece,200g na jemno strouhané cihly,hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky),100g uzené krkovičky(na kostičky),2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby),1velká lžíce plnot.hořčice,1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec),mletý pepř,mletý kmín,trochu červené mleté papriky,2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky
Postup přípravy
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na porchu…
Linecký koláč
Potřebné ingredience
TĚSTO:450-500g hladké mouky,100g 100% tuku,150g másla,asi 100g cukru moučka,špetka sole,100ml šlehačky,1 prášek do pečiva,1 vanilk.cukr(nechápe půl hodinky uležet v lednici). NÁPLŇ:2 tvarohy(já dávám 1 v kostce bez tuku a 1 plnotučný v kelímku),cukr moučka dle vaší chuti a 1 vanilk.cukr,povidla,loupané mandle,kokos strouhaný
Postup přípravy
Těsto vyválíme na pečící papír(část si schováme na mřížku) a namažeme tvarohovou náplní(samozřejmě bez těch povidel)a posypeme lehce kokosem(já dávám kokos i pod tvaroh).Ze zbytku…
Křenová omáčka
Potřebné ingredience
Hovězí zadní nebo přední,špek,2 mrkve,máslo,hladká mouka,křen(stačí ve skle),šlehačka,sůl,cukr krystal,půl citrónu(i méně),podravka
Postup přípravy
Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle…