Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát s matjesy

Bramborový salát s matjesy

Potřebné ingredience

3 větší brambory, 1 velká cibule, 3 vejce natvrdo, 100g matjesů v oleji, pepř, sůl, event.stolní olej

Postup přípravy

Brambory uvařit ve slupce a ještě teplé nakrájet na kostičky, vejce taky nakrájet (na krájení obou používám kolečko na bramborový salát). Cibuli nakrájenou na kostičky spařit…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso s fazolemi

Sojové maso s fazolemi

Potřebné ingredience

100g sojových kostek, 1 větší cibule konzerva barevných fazolí ve slaném nálevu, 1 rajský protlak, lžíce hořčice, bazalka (nejlépe čerstvá), sůl, lžička cukru,

Postup přípravy

Sojové kostky uvařím podle návodu (většinou v 1 litru vody rozpustím 2 zeleninové bujony, maso vsypu, zamíchám, povařím pár minut a po vychladnutí nechám přes noc v nálevu v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra se zeleninou - dělená strava

Drůbeží játra se zeleninou - dělená strava

Potřebné ingredience

300g kuřecích jater 1 cibule 100 g pórku 100 g celeru olej, pepř, sůl, worchestrová omáčka

Postup přípravy

Na lžičce oleje zpěním cibuli na kostičky. Chvíli restuji na prudko, pak osolím, přiklopím poklicí a dusím do skleněna. Pak přidám nastrouhaný celer (já používám V-krouhač -…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené lilky s mletým masem - dělená strava

Zapečené lilky s mletým masem - dělená strava

Potřebné ingredience

2 menší lilky, 1 malá cuketka, 25 dkg mletého masa, 1 vejce, kadeřavá petrželka, několik jarních cibulek s natí, koření do mletých mas, sůl dle potřeby, strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Lilky opláchneme, podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. V míse promícháme maso s vejcem, kořením, strouhanou cuketou, nasekanou petrželkou, cibulkou i s natí a na kousíčky…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Smažený rýžový papír

Smažený rýžový papír

Potřebné ingredience

balíček rýžových papírů, 1 malá cuketka, 40 dkg mletého masa, 1-2 vejce, kadeřavá petrželka, několik jarních cibulek s natí, koření do mletých mas, sůl dle potřeby, strouhanka mouka, vejce a strouhanka na trojobal

Postup přípravy

V míse promícháme maso s vejcem, kořením, strouhanou cuketou, nasekanou petrželkou, cibulkou i natí a zahustíme strouhankou. Směs nesmí být moc tekutá, měla by držet tvar. Rýžový…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Banánové "mléko" bez mléka

Banánové "mléko" bez mléka

Potřebné ingredience

2 banány, kojenecká nebo převařená voda - pro děti, jinak stačí voda z vodovodu

Postup přípravy

Banány oloupeme a rozmixujeme asi s 300 - 400 ml vody.

Toť vše :-)

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Potřebné ingredience

7-8 žloutků,
1 TATRA (neslazené kondenz. mléko),
2 vanilkové cukry,
1 - 2 šálky mléka (obyčejného),
1 SALKO (slazené kondenz. mléko)

Postup přípravy

Vše kromě SALKA do hrnce na vodní lázeň a šlehat do zhoustnutí (nesmí se vařit), já vařím a šlehám, až to je cca 60°C teplé a udělá se hustší pěna.
Pak odstavit, přidat 1 SALKO…

Zobrazit více...

Kategorie