(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Sojové maso s fazolemi
Potřebné ingredience
100g sojových kostek, 1 větší cibule konzerva barevných fazolí ve slaném nálevu, 1 rajský protlak, lžíce hořčice, bazalka (nejlépe čerstvá), sůl, lžička cukru,
Postup přípravy
Sojové kostky uvařím podle návodu (většinou v 1 litru vody rozpustím 2 zeleninové bujony, maso vsypu, zamíchám, povařím pár minut a po vychladnutí nechám přes noc v nálevu v lednici).
Na hluboké pávni zpěním osolenou cibulku (solím, aby pustila vodu), přidám lžičku cukru, rajský protlak, hořčici a přidám přecezené sojové kostky. Vodu, ve které se vařily, nevylévám, ale případně s ní pokrm ředím, pokud je moc hustý. Společně dusím asi 10-15 minut, pak přidám nadrobno nakrájenou bazalku a fazole (bez nálevu a ještě je předtím na sítku propláchnu vodou). Pokud je to moc řídké, zahustím trochou mouky rozmíchanou ve vodě.
Podává se s chlebem.
Na hluboké pávni zpěním osolenou cibulku (solím, aby pustila vodu), přidám lžičku cukru, rajský protlak, hořčici a přidám přecezené sojové kostky. Vodu, ve které se vařily, nevylévám, ale případně s ní pokrm ředím, pokud je moc hustý. Společně dusím asi 10-15 minut, pak přidám nadrobno nakrájenou bazalku a fazole (bez nálevu a ještě je předtím na sítku propláchnu vodou). Pokud je to moc řídké, zahustím trochou mouky rozmíchanou ve vodě.
Podává se s chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Tikolka
(upraveno)
6. 4. 2010, 15:58
mňam mňam , takové dobroty taky dělám
Ale uvařím k tomu vždy konvici feniklového čaje
a manžel musí vypít nejvíc




nahlásit