ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Jahodovo-rebarborový džem
Potřebné ingredience
50 dkg rebarbora,1 kg jahody,1 bal. želírovací cukr 3:1,1 čl kyselina citronová nebo šťávu z jednoho citronu
Postup přípravy
Rebarboru nakrájíme na prst tlusté kousky.
Odstraníme jahodovou stopku.Dáme do sítka,umyjeme, necháme odkapat všechnu vodu a roštvrtíme
Jahody a rebarboru dáme do mísy…
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zobrazit více...
Rychlý švestkový koláč
Potřebné ingredience
350 g pol.mouky,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr,100g cukru krupice, 1 vejce,250ml mléka,5 lžíc oleje Drobenka: 50g másla,100g cukr moučka,100g hrubá mouka
Postup přípravy
Sypké potraviny smícháme - mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krupici a přidáme v mléku rozmíchané vajíčko a olej.
Vše dobře promícháme a nalijeme na plech …