Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jahodovo-rebarborový džem

0.0
Jahodovo-rebarborový džem

Potřebné ingredience

50 dkg rebarbora,1 kg jahody,1 bal. želírovací cukr 3:1,1 čl kyselina citronová nebo šťávu z jednoho citronu

Postup přípravy

Rebarboru nakrájíme na prst tlusté kousky.

Odstraníme jahodovou stopku.Dáme do sítka,umyjeme, necháme odkapat všechnu vodu a roštvrtíme
Jahody a rebarboru dáme do mísy
K ovoci přidáme želírvací cukr a citronovou šťávu.Dobře promícháme a cca. 30 minut necháme odstát.


Poznámka: 1:3 želírovacáho cukru znamená že na jeden díl cukru dáme tři díly ovoce.Džemy a marmelády připravené s tímhle cukrem chutnají mnohem svěžeji a míň sladce
Vaření džemu
Směs dáme do hrnce.
Na sporáku přivedeme do bodu varu.
Snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme cca. 5-8minut.

Poznámka: Nutně musíte udělat zkoušku,jestli je džem už hotov. Rebarboru a jahody počítáme mezi těžko zavařitelné plody. Jestli džem dostatečně nezhoustne, přidejte ještě trochu citronové šťávy.

Naplnění pohárů
Odstranáme pěnu. Do předem sterilizovaných zavařovacích pohárů nalejeme ještě horký džem

Uzavřetí pohárů
Poháry rychle víkem uzavřeme a postavíme dolu hlavou.
necháme odstát minimálně 5 minut, aby zůstali vzduchotěsně uzavřené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie