Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
**BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU - krásně vláčná i 2.a 3. den!**

**BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU - krásně vláčná i 2.a 3. den!**

Potřebné ingredience

250g polotučného tvarohu - 200g másla + na vymazání formy - 200g krupicového cukru - 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) - 150g hladké mouky - 150g polohrubé mouky - 1 vanilkový cukr - 1 prášek do pečiva - 2-3 lžíce rumu (vaječného likéru apod.) - špetka soli - hrubá mouka na vysypání formy NA POLEVU: 100g čokolády - 33g hery

Postup přípravy

Důkladně spojíme tvaroh, máslo, cukr a žloutky. V jiné míse promícháme oba druhy mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vzniklou směs postupně přidáváme k tvarohové a přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
**JEDINEČNÁ UZENÁ POLÉVKA SE ZELÍM A FAZOLEMI!**

**JEDINEČNÁ UZENÁ POLÉVKA SE ZELÍM A FAZOLEMI!**

Potřebné ingredience

1kg uzených žebírek - červené fazole (množství dle libosti) - kysané zelí (taktéž dle libosti) - 1 cibule - cukr - ocet - petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Uzená žebra vaříme do měkka, vyjmeme, obereme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme přes noc namočené fazole včetně vody a povaříme do poloměkka. Následně přidáme ještě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
**BROSKVOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU!**

**BROSKVOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU!**

Potřebné ingredience

listové těsto - čerstvé či konzervované ovoce (lesní plody, jablka, meruňky, švestky...) NA NÁPLŇ: 1 měkký tvaroh - 1 vejce - 2-3 lžíce vanilkového pudinku - cukr (podle chuti) - citrónová kůra (podle chuti) NA DROBENKU: 70g másla - 70g krupicového cukru (může být i krystal) - 150g polohrubé mouky - 1 žloutek

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na cca 170°C.
Z listového těsta vyválíme plát ve velikosti plechu, potřeme náplní smíchanou ze surovin viz výše, posypeme ovocem a dáme krátce zapéct. …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
**VYNIKAJÍCÍ KRŮTÍ ZÁVITKY - velmi jednoduché a rychlé!**

**VYNIKAJÍCÍ KRŮTÍ ZÁVITKY - velmi jednoduché a rychlé…

Potřebné ingredience

krůtí řízky - slanina (tenší plátky) - cibule - mletá paprika - sůl - olej

Postup přípravy

Krůtí řízky naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily.
Posolíme, z vnitřní strany potřeme mletou paprikou, vložíme plátek slaniny, zavineme, upevníme (párátkem,…

Zobrazit více...

Kategorie