Maďarsko-slovenská kuchyně - Bramborová polévka s…
Potřebné ingredience
mladý čerstvý hrášek (lze nahradit mraženým, ale ne sterilovaným), 2-3 brambory, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, olej, lžíce hladké mouky, petrželová nať - raději ne kudrnku, ale hladkolistou, sladká mletá paprika, může být i trochu pálivá - záleží na vás, čemu dáte přednost, sůl, pepř, 2-3 lžíce cukru
Postup přípravy
Rychlá snadná polévka z babiččiny kuchyně. Sama to dělám a hlavně dětem to moc chutná. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit nadrobno krájené brambory s kořenovou zeleninou a…
Slovensko-maďarská kuchyně - Brambory na kyselo
Potřebné ingredience
brambory, 2 - 3 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, 1 - 2 ks bobkového listu, cca 1 lžička citronové šťávy nebo octu nebo vinegru, 1 smetana (lze použít i naředěnou zakysanou smetanu), popřípadě hladká mouka rozmíchaná ve vodě
Postup přípravy
Další z jednoduchých receptů. Dáme vařit oloupané pokrájené brambory v osolené vodě. Když jsou poloměkké přidáme celé stroužky česneku, celou cibuli a bobkový list. Brambory…