Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Slovensko-maďarská kuchyně - Brambory na kyselo

0.0
Slovensko-maďarská kuchyně - Brambory na kyselo

Potřebné ingredience

brambory, 2 - 3 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, 1 - 2 ks bobkového listu, cca 1 lžička citronové šťávy nebo octu nebo vinegru, 1 smetana (lze použít i naředěnou zakysanou smetanu), popřípadě hladká mouka rozmíchaná ve vodě

Postup přípravy

Další z jednoduchých receptů. Dáme vařit oloupané pokrájené brambory v osolené vodě. Když jsou poloměkké přidáme celé stroužky česneku, celou cibuli a bobkový list. Brambory necháme dovařit a přidáme smetanu. Můžeme zahustit moukou smíchanou ve vodě, ale není to nutné. Po uvaření vyndáme bobkový list a česnek a šťouchadlem na brambory je maličko zdrobníme - ne na kaši. Na talíři si polévku - máme-li rádi kyselejší - můžeme dokyselit buď citronovou šťávou nebo octem či vinegrem - dle vlastní chuti.
TIP 1: Do polévky lze přidat při vaření i kousek pokrájeného uzeného masa a je to velmi dobré.
TIP 2: Přidáte-li před dokyselením do této polévky kopr, pokrájené houby a rozklepnete vejce, dostanete kulajdu
TIP 3: Dáte-li méně vody, získáte hustou omáčku (trochu podobnou bramborové kaši ovšem jedinečné chuti), která je výborná,, doplníte-li ji sosem s trochou masa, nejlépe vepřového. Je to výborná pochoutka. Kopeček brambor se dá doprostřed talíře a kolem něj se nalije vepřová omáčka (či guláš).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie