(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Slovenská zelnice - výborná
Potřebné ingredience
1 cibule, 1 papriková klobása, kysané zelí, brambory, cca 2 lžičky ml.papriky, sůl, pepř, kmín, olej, hl. mouka na zahuštění, smetana ke šlehání (když jí nemám tak nedávám)
Postup přípravy
Najemno nakrájenou cibuli krátce osmahneme, přidáme na kolečka či půlkolečka, posmažíme a přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme vodou, přidáme zelí, kmín a sůl a vaříme cca 20 minut. Poté přilijeme ještě vodu, zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (ne moc, aby to nebylo jako omáčka), povaříme cca 8 minut a zalijeme smetanou, necháme přejít varem a odstavíme. Dochucuji solí, pepřem, někdo i maggi. Přelévám polévkou uvařené brambory. U nás všemi velice oblíbené, vaří jí moje mamka a vždy jsme se všichni přejedli :-)
zpěníme cibulku, přidáme klobásku a osmahneme
zaprášíme paprikou, můžeme i trochu pálivé, když to není pro děti a zalijeme vodou
přidáme zelí, kmín, sůl a vaříme cca 20 minut
přilijeme ještě vodu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme
nakonec přilijeme smetanu( já nedávám celou), necháme přejít varem a odstavíme a ještě dochutíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé