(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Čočková slovenská polévka (v-ý-b-o-r-n-á!!!!!)

Potřebné ingredience
čočka, brambory, celý pepř, bobkový list, nové koření celé, bujón, smetana (12% nebo zakysaná), hladká mouka. Cukr a ocet (citronek) na dochucení.
Postup přípravy
Jako malá holka jsem milovala konzervu "šošovicová polévka". Až jsem kooonečně zjistila, jak se dělá. Hurá!! Je to čočková sladko-kyselá polévka tak, jak ji dělají příbuzní na Slovensku... Od té doby si jí vařím taky a to se téměř vždy přejím :-)
Dáme vařit do vody čočky a po chvíli přidáme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme bujón (já nejradši zeleninový knorr nebo solčanku), asi 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Do smetany zakvrdláme lžíci hladké mouky a vlijeme do polévky. Když jsou brambory a čočka měkké. Je hotovo. Ochutíme octem (citronkem) a cukrem - nejlépe až každý sám do talíře - jak má rád.
Zkuste, nebojte se cukru ani octa - je to vynikající!
Vařím když mám chuť nebo když mám zbytek čočky. To jí pak přidám až když jsou brambory měkké...
Dobrou chuť!
Dáme vařit do vody čočky a po chvíli přidáme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme bujón (já nejradši zeleninový knorr nebo solčanku), asi 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Do smetany zakvrdláme lžíci hladké mouky a vlijeme do polévky. Když jsou brambory a čočka měkké. Je hotovo. Ochutíme octem (citronkem) a cukrem - nejlépe až každý sám do talíře - jak má rád.
Zkuste, nebojte se cukru ani octa - je to vynikající!
Vařím když mám chuť nebo když mám zbytek čočky. To jí pak přidám až když jsou brambory měkké...
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Murr2
(upraveno)
6. 3. 2010, 13:07
také ji dělávám
.je to lahůdka
.podobným způsobem vařím i fazolovou.tak to dělává má tchyně pod Tatrami



nahlásit

Raguella
(upraveno)
6. 3. 2010, 13:00
Dobrý den,tak jsem uvařila polévku podle Vašeho receptíku a mohu říct,že byla opravdu výborná!!
doma sklidila veliký uspěch.
Už u ní zůstanu,je nejlepší
,kterou jsem kdy jedla.
Děkuji za receptík.






















nahlásit

plchotka
(upraveno)
6. 3. 2010, 21:53
@Raguella
Jsem opravdu moc ráda, že vám chutnalo

nahlásit

Martina 11
(upraveno)
19. 4. 2009, 19:12









nahlásit