POLÉVKY
Zobrazit více...
Smetanová houbová polévka s tymiánem
Potřebné ingredience
na 4 porce: 500 g čerstvých (nebo sušených) hub, 1/4 malého celeru, 1 větší mrkev, 1 středně velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 l drůbežího vývaru (nebo dávám zeleninový, podle toho, co najdu doma za bujón), 2 bobkové listy, 1 čajová lžička čerstvých lístků tymiánu (pokud je sušený, raději méně - přidat se může vždycky, ubrat už ne!), 60 g másla, 250 ml smetany, 70 g rýže (někdy to dělám bez ní), sůl
Postup přípravy
1) čerstvé houby nakrájíme na větší kousky (sušené namočíme předem do vody)
2) kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky
3) cibuli a česnek oloupeme a…