Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Smetanová houbová polévka s tymiánem

0.0
Smetanová houbová polévka s tymiánem

Potřebné ingredience

na 4 porce: 500 g čerstvých (nebo sušených) hub, 1/4 malého celeru, 1 větší mrkev, 1 středně velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 l drůbežího vývaru (nebo dávám zeleninový, podle toho, co najdu doma za bujón), 2 bobkové listy, 1 čajová lžička čerstvých lístků tymiánu (pokud je sušený, raději méně - přidat se může vždycky, ubrat už ne!), 60 g másla, 250 ml smetany, 70 g rýže (někdy to dělám bez ní), sůl

Postup přípravy

1) čerstvé houby nakrájíme na větší kousky (sušené namočíme předem do vody)
2) kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky
3) cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno
4) zeleninu i houby vložíme do vroucího drůběžího vývaru, přidáme bobkové listy a vaříme doměkka
5) potom vyjmeme bobkové listy, přídáme lístečky tymiánu (příú. sušený tymián) a vše rozmixujeme
6) rýži uavříme doměkka (tři díly vody na jeden díl rýže), vaříme ji přibližně 12 minut
7) uvařenou rýži scedíme a propláchneme studenou vodu
8) k rozmixovanému vývaru přidáme máslo a necháme rozpustit
9) poté jej (rozmixovaný vývar) zalijeme smetanou (šlahačkou) na zjemnění chuti a již dál nevaříme
10) do polévky nakonec vsypeme rýži a každou porci můžeme ozdobit snítkou tymiánu, i pažitky (nedělám)

Na začátku procesu

Na konci procesu (už jen podávat)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie