(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Máslové pagáčky (vhodné k vínu)
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 380 g másla (dávala jsem půl másla a půl Hery), 2 žloutky, 1 kostka (42 g) droždí, 1 dcl mléka, 1 lžička cukru moučka, 1 vejce, na zdobení - seznamová semínka, kmín, mák, grilovací koření, vegeta (cokoliv, co máte rádi)
Postup přípravy
1) z mléka a droždí si necháme vzejít kvásek
2) na vále zpracujeme hladkou mouku smíchanou se solí, máslo, žloutky a kvásek
3) důkladně propracujeme a dáme do chladničky alespoň na 5 hodin (dávám většinou na noc, protože si chystám těsto den předem)
4) těsto vyválíme na sílu cca 5 mm a pak z něj vykrajujeme pagáčky
5) pagáčky přemístíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme libovolným druhem sypání
6) dáme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (střední poloha, horkovzduch na cca 170 stupňů, asi 10-12 minut)
2) na vále zpracujeme hladkou mouku smíchanou se solí, máslo, žloutky a kvásek
3) důkladně propracujeme a dáme do chladničky alespoň na 5 hodin (dávám většinou na noc, protože si chystám těsto den předem)
4) těsto vyválíme na sílu cca 5 mm a pak z něj vykrajujeme pagáčky
5) pagáčky přemístíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme libovolným druhem sypání
6) dáme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (střední poloha, horkovzduch na cca 170 stupňů, asi 10-12 minut)
před upečením
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 11. 2013, 16:58
alimama
(upraveno)
31. 12. 2007, 11:54
Právě jsem vypnula troubu.. Fakt škoda - jinak bych se určitě ještě pustila do výroby Vašich pagáčků - vypadají moc lákavě!!! Určitě někdy zkusím. Pěkného Silvestra!!!