Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Máslové pagáčky (vhodné k vínu)

0.0
Máslové pagáčky (vhodné k vínu)

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 380 g másla (dávala jsem půl másla a půl Hery), 2 žloutky, 1 kostka (42 g) droždí, 1 dcl mléka, 1 lžička cukru moučka, 1 vejce, na zdobení - seznamová semínka, kmín, mák, grilovací koření, vegeta (cokoliv, co máte rádi)

Postup přípravy

1) z mléka a droždí si necháme vzejít kvásek
2) na vále zpracujeme hladkou mouku smíchanou se solí, máslo, žloutky a kvásek
3) důkladně propracujeme a dáme do chladničky alespoň na 5 hodin (dávám většinou na noc, protože si chystám těsto den předem)
4) těsto vyválíme na sílu cca 5 mm a pak z něj vykrajujeme pagáčky
5) pagáčky přemístíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme libovolným druhem sypání
6) dáme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (střední poloha, horkovzduch na cca 170 stupňů, asi 10-12 minut)

před upečením

po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 30. 11. 2013, 16:58
(jezisek) (pohoda) (kolednici)
alimama 31. 12. 2007, 11:54
Právě jsem vypnula troubu.. (N) Fakt škoda - jinak bych se určitě ještě pustila do výroby Vašich pagáčků - vypadají moc lákavě!!! :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o) Určitě někdy zkusím. Pěkného Silvestra!!! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie