Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý a rychlý jahodový koláč

Jednoduchý a rychlý jahodový koláč

Potřebné ingredience

***120 g tuku*** *** 100 g cukru (já používám krupici či krystal)*** *** 2 celá vejce*** *** 2 dcl mléka*** ***400 g polohrubé mouky*** ***citronová kůra*** ***vanilkový cukr*** ***trochu soli*** ***1 prášek do pečiva***

***ovoce, v tomto případě jahody

*** na žmolenku: máslo cca 120 g, cukr krystal nebo krupice a polohrubá mouka***

Postup přípravy

Tuk, cukr a celá vejce trochu utřeme. Potom přidáme zbytek surovin a zamícháme. Vzniklé těsto není ani řídké ani husté. Lžící nebo stěrkou si na vymazaném plechu a vysypaném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborová buchtička!!!

Rebarborová buchtička!!!

Potřebné ingredience

Na těsto:
**110 g moučkového cukru***180 g tuku (máslo nebo Hera)***4 žloutky***360 g polohrubé mouky (ale stejně dost často ještě štipec přidávám)***1/2 prášku do pečiva
Na rebarborovou náplň:
rebarbora v množství cca 1kg - podle toho, jak silnou vrstvu máte rádi a jaké množství máte k dispozici (samozřejmě se může dát i menší vrstva, opravdu záleží na Vás. (Na fotce je vrstva z 1,30 kg již oloupané rebarbory). Cukr v množství dle Vaší chutě, já na 1,30 rebarbory dala 390 g cukru. Dále přidáme skořici v množství cca 1/4 lžičky - opět záleží na Vaší chuti.
Vrchní vrstva:
***4 bílky*** 100 g cukr

Postup přípravy

Na úvodním fotu jsou jahody místo rebarbory, hotovou rebarborovou jsem si zapomněla vyfotit, ale již peču, takže foto nejpozději zítra vyměním.

Pokud potřebujeme, klidně si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÝ MOUČNÍK S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

OVOCNÝ MOUČNÍK S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

Potřebné ingredience

Na těsto: *** 150 g cukru krupice nebo krystal *** 200 g polohrubé mouky *** 1 dcl oleje *** 1 dcl vlažné vody *** 1 prášek do pečiva *** 4 žloutky *** 2 lžíce kakaa *** sníh ze 4 bílků *** olej na vymazání a kokos na vysypání plechu ***

Na pudink: 1 litr mléka a 2a1/2 pudinkového prášku, cukr dle chuti

Na náplň: 1 tvaroh, 2 zakysané smetany a 1 šlehačka ke šlehání, 3 vanilkové cukry a cukr moučka dle chuti ( můžeme použít místo tvarohu 3 zakysané smetany nebo naopak 2 tvarohy a 1 zakys. smetanu)

Dort želé v takovém množství, aby ho bylo 300- 400 ml. Jsou různé druhy a přidává se různé množství vody.

Postup přípravy

Žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme olej, vlažnou vodu, mouku a prášek do pečiva a asi 2 polévkové lžíce kakaa. Promícháme a nakonec přidáme ze 4 bílků ušlehaný sníh.

Zobrazit více...

Kategorie