Podkrkonošské kyselo
Potřebné ingredience
kyselo - 4 polévkové lžíce houby brambory koření - sůl, kmín máslo vejce - tolik, kolik bude strávníků cibule zelená petrželová nať, pažitka
Postup přípravy
Kvásek (stačí tak čtyři lžíce) rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Do misky vlažné vody namočte hrst sušených hub. Než se nasáknou, uvařte brambory ve slupce,…
KULAJDA
Potřebné ingredience
houby - čerstvé, nebo sušené vejce, brambory, kopr - čestvý, nebo sterilizovaný, smetana, mouka - hladká, nebo polohrubá. sůl, kmín, bobkový list, nové koření, kmín, masox, tuk pod čerstvé houby - lepší olej, máslo atd. cibule - pokud máte čerstvé houby ocet - pokud nepoužíváte kopr ve sladkokyselém nálevu
Postup přípravy
Máme – li čerstvé houby, dáme nejdřív do hrnce lepší olej, nebo máslo, či tuk, který používáme, nakrájenou cibuli (nemusí být, ale mně to s ní chutná) a na ni houby. Lehce…