Pangasius Provensal
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 filety pangasiuse 50g másla směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, estragon) 150ml bílého vína (přívlastkového, nejlépe nějakou aromatičtější odrůdu) citronová šťáva sůl
Postup přípravy
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 40 min.
Ingredience:
2 filety pangasiuse
50g másla
směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka,…
TUNEL
Potřebné ingredience
-5 žloutků
-20 dkg cukru písku ušlehat do zhoustnutí
-7 lžíc horké vody
-20 dkg polohr. mouky
-1/2 prášku do pečiva
-2 nízkotučné tvarohy
-jahody nebo jiné ovoce
-1 kys.. smetana /nemusí být/
-1 galaretka/ uvařena ve 2,5 dcl vody/
Postup přípravy
PIŠKOTOVÉ TĚSTO
-5 žloutků
-20 dkg cukru písku ušlehat do zhoustnutí
-7 lžíc horké vody
přidat:
-20 dkg polohr. mouky
-1/2 prášku do pečiva
Všechny…
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky
70 g cukru moučka
140 g tuku
Náplň: 300 g rebarbory
100 g cukru
Drobenka: 40 g másla
40 g cukru pískového
80 g polohrubé mouky
Rumový karamel: 100 g cukru pískového
1 dl rumu
1 dl smetany
Postup přípravy
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech propícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou…
Pudinková mísa s mandarinkami
Potřebné ingredience
2 vanilkové pudinky
1 mandarinkový kompot
7-8 dl mléka
pískový cukr
piškoty ( nebo zbylá piškotová či třená bábovka, biskupský chlebíček, velikonoční beránek, lze i s čokoládovou polevou ) rum
Postup přípravy
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku ( cca 20 g ) uvaříme krém - osladíme ho jen minimálně nebo…