(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky
70 g cukru moučka
140 g tuku
Náplň: 300 g rebarbory
100 g cukru
Drobenka: 40 g másla
40 g cukru pískového
80 g polohrubé mouky
Rumový karamel: 100 g cukru pískového
1 dl rumu
1 dl smetany
Postup přípravy
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech propícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C. Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem. Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 5. 2016, 19:18
dolik76
(upraveno)
28. 5. 2016, 15:16
To vypadá zajímavě
jatea
(upraveno)
28. 5. 2016, 13:46
Tento koláčik som robila a musím povedať, že je veľmi dobrý. Najprv sa mi zdal veľmi sladký, ale asi keby bol menej sladký, tak by to nebolo ono. Určite ho budem ešte piecť.Tá chuť rumového karamelu spolu s rebarborou nemá chybu . Rebarborový robím aj takýto http://pecenievarenie.blogspot.sk/2012/09/rebarborovy-kolac.html a veru neviem, ktorý je lepší .
Radooza
(upraveno)
19. 1. 2010, 14:34
Jednoznačně nejlepší rebarborový koláč, který jsem kdy ochutnala. :o)
Bára D.
(upraveno)
20. 5. 2009, 7:34
Je dobrý, ale s tím karamelem je to dost přeslazený
Janžurka
(upraveno)
6. 7. 2009, 19:34
@Bára D.
Dnes jsem ho dělala s rybízem,angreštem a zbytkem jahod,pokud se ubere cukru na posypání,tak kyselé ovoce a karamel je výborná kombinace Přidávám i nasekané ořechy!!! Jen opravdu doporučuji do karamelu ubrat rumu a použít tučnou šlehačku(také v menším množství) a přilévat postupně za stálého míchání! Koláč dělám dost často,v různých kombinacích
Vlčicee
(upraveno)
18. 5. 2009, 13:25
Tak tu čtu samou chválu na koláč, ani se mi to sem nechce psát, ale nám vůbec nechutnal. Vypadal nádherně na pohled, ale nebyl dobrý na chuť, tak se naše smečka nadlábla.
zuzaa
(upraveno)
11. 5. 2008, 17:09
Dneska jsem tento koláč pekla a je jednoznačně fantastický.. prozřetelně jsem udělala dvojitou dávku na plech, aby na mě taky trochu zbylo Díky moc za recept, je vážně skvělý
jitinka
(upraveno)
2. 5. 2008, 20:51
No, koláč byl výborný, vznikl mi u toho i další produkt a to karamelové bonbony, to když jsem do zkaramelizovaného cukru nalila hodně rumu najednou a ono se mi to zdrclo (spíš částečně zkamenělo....). Tak jsem tekutou část nalila na koláč a ty bonbony pak dala dětem - kam se na ně obchodové karamelky hrabou!!! Tyhle byly lepší - s rumem . Takže díky za recept, příště budu lít pomalu. Doporučuju všem.
thera
(upraveno)
30. 5. 2007, 12:16
tak to je opravdu luxusní mňamka!!!!!!!!!! všichni jsme se oblizovali
jíta406
(upraveno)
29. 5. 2007, 21:29
Dnes sem pekla a výbornej!!!!!
Berrunka
(upraveno)
26. 5. 2007, 22:01
Jednoznačně a bezkonkurenčně nejúžasnější koláč, který jsem kdy chutnala Upekla jsem ho odpoledne a už není ani kousíček hned si ho uložím do oblíbených, protože to určitě nebylo naposledy, co jsem ho dělala. Moc děkuji za inspiraci a přeji krásný večer
Jitule64
(upraveno)
23. 5. 2007, 22:58
Včera jsem ho dělala. Je úúúúúúžasný a ten karamel!!! No lahoda!!! Díky za super recept! Vytištěn a založen mezi super recepty z MMB. Mám v albíčku fotečku , tak nakoukněte.
Vlasta V.
(upraveno)
21. 5. 2007, 20:56
Foto v rodinných
jíta406
(upraveno)
12. 5. 2007, 20:35
Mamka chtěla nějakej recept z rebarborou,tak sem jí dala váš recept ,dnes sme byli na a měla koláč upečenej a moc se jí poved,slíbila sem že vám recept pochválím ,Fakt super mnamka,jen sme se olizovaly!!
Jaruš
(upraveno)
12. 5. 2007, 20:28
Dnes jsem vyzkoušela tento receptík a je skvělý!!!!!!!!!! Ke byl super, akorát v té dortové formě toho moc není, tak byl hned pryč Už ho mám v oblíbených a určitě jsem ho nedělala naposledy
Marcela 1980
(upraveno)
5. 5. 2007, 22:29
Urcite dobrota, taky upeceme
tylska
(upraveno)
5. 5. 2007, 21:11
Děvčata, rebarboru mám už taky pěknou, a navíc ji máme rádi,tak brzy tuto dobrůtku určitě upeču. Vypadá to moc dobře.MagdalenaT./tylska/
Jitule64
(upraveno)
5. 5. 2007, 13:14
MŇAAAAAM! Hned jak sníme tu buchtu, co jsem dnes upekla, tak se vrhnu na tuhle vaší dobrůtku! Rebarbory mám na zahradě už pěkně tlusté klacky.
AFRODITÉ
(upraveno)
5. 5. 2007, 20:40
@Jitule64
taky se na ně chystám,též už je mám tlusté pomalu jak jelito.Tak ať se Vám podaří a přeji dobrou chuť.Ester
Jitule64
(upraveno)
21. 5. 2007, 20:43
@AFRODITÉ
Tak zítra jdu do ní! Tuhle jsem váš recept nemohla totiž najít, takže teď si ho rovnou tisknu a zařazuji do kuchařky z MMB.