POLÉVKY
Zobrazit více...
Výživná bio polévka z jarních "plevelů"
Potřebné ingredience
cibule, mrkev, petržel, hrstka mladých kopřiv, hrstka mladých listů pampelišky, hrstka sedmikrásek, máslo, sůl, rýže
Postup přípravy
Tato polévka je zdravější variantou rýžové polévky, kterou mám již v receptech. Je obohacena o byliny, které nám rostou všude kolem nás. Považujeme je možná za plevely, ale…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Vynikající čočková polévka
Potřebné ingredience
250 g čočky, 2 klobásy, 250 g brambor, 250 g zeleniny - mrkev, petržel, celer, 1 cibule, sádlo, koření na čočku (oregano, majoránka), hladká mouka, petrželka na posypání
Postup přípravy
Čočku propláchneme, uvaříme do měka. V hrnci osmahneme na sádle cibulku, 1 pokrájenou klobásu na kostičky. Přidáme pokrájenou zeleninu a brambory. Vše lehce osmahneme a zaprášíme…