Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Výživná bio polévka z jarních "plevelů"

0.0
Výživná bio polévka z jarních "plevelů"

Potřebné ingredience

cibule, mrkev, petržel, hrstka mladých kopřiv, hrstka mladých listů pampelišky, hrstka sedmikrásek, máslo, sůl, rýže

Postup přípravy

Tato polévka je zdravější variantou rýžové polévky, kterou mám již v receptech. Je obohacena o byliny, které nám rostou všude kolem nás. Považujeme je možná za plevely, ale obsahují velké množství kvalitních vitamínů a minerálů, které nám po zimě chybí. Na jaře mají navíc největší sílu (zejména do konce dubna) , proto je třeba to využít!!

Na másle osmahneme cibulku, přdáme nasekané kopřivy, pampeliškové listy a dusíme. Přidáme pokrájenou zeleninku, po chvilce restování podlijeme vodou a vaříme. Přidáme hrst rýže a vaříme do úplného změknutí. Ke konci vaření přidáme sedmikrásky, které nám polévku krásně dozdobí.
Bylinky chuť polévky nezmění, děti nic nepoznají a dostanou do sebe zdraví z přírody :)

TIP: pokud máme do přírody daleko, můžeme sahnout alespoň po sušených mořských řasách, které jsou také zásobárna minerálů a vitamínů

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

viktori 18. 4. 2009, 23:23
Jsme polévková rodinka.Určitě ji skusím.Děkujeme za tip. (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie