Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené noky s lososem a smetanou

Zapečené noky s lososem a smetanou

Potřebné ingredience

dvě balení noků, 100 g uzeného lososa, balíček oliv, 1 cibulka, 1 mandarinka, smetana sladká 250 ml,pepř, sůl, koření

Postup přípravy

V zapékací míse si připravíme nakrájenou cibulku na čtvrt kroužky, pokrájíme olivy, lososa a mandarinku. V osolené vodě uvaříme noky - vaří se cca jen 3 minuty. Jakmile vyplavou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající čočková polévka

Vynikající čočková polévka

Potřebné ingredience

250 g čočky, 2 klobásy, 250 g brambor, 250 g zeleniny - mrkev, petržel, celer, 1 cibule, sádlo, koření na čočku (oregano, majoránka), hladká mouka, petrželka na posypání

Postup přípravy

Čočku propláchneme, uvaříme do měka. V hrnci osmahneme na sádle cibulku, 1 pokrájenou klobásu na kostičky. Přidáme pokrájenou zeleninu a brambory. Vše lehce osmahneme a zaprášíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Mini pizzy - rychlé pohoštění, teplé i studené

Mini pizzy - rychlé pohoštění, teplé i studené

Potřebné ingredience

listové těsto, šunka 200 g, salám 100 g, anglická slanina 100 g, pasírovaná rajčata nebo kečup, plechovka krájených žampionů, niva, pórek, koření na pizzu

Postup přípravy

Těsto vyválíme do tenka, a vykrajujeme hrnečkem nebo něčím jiným kolečka o průměru cca 10 cm. Kolečka potřeme rajčaty nebo kečupem, položíme na něj plátek šunky, posypeme pórkem,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kari maso na mandarinkách

Kuřecí kari maso na mandarinkách

Potřebné ingredience

na 2 porce - kuřecí prsíčka - 2 ks, 4 mandarinky, cibule, olej, pepř, sůl, kari, smetana sladká, smetana zakysaná

Postup přípravy

Cibulku lehce osmahneme, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, když je hezky hnědé, přidáme nakrájené mandarinky. Směs dusíme dokud se mandarinky nerozvaří, lehce podléváme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolice ve smetanovo-rajčatové omáčce

Brokolice ve smetanovo-rajčatové omáčce

Potřebné ingredience

NA 2 PORCE:
1 brokolice, 6 plátků anglické slaniny, 1 cibule, kousek nivy, 4 lžíce smetany, oreagano

Postup přípravy

Jídlo je rychle hotové a musí se hned podávat, proto si musíme vše dobře načasovat.
Nejdříve si tedy připravíme omáčku, tu můžeme popřípadě přihřát.
Osmahneme cibulku se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šneci z plundrovaného těsta aneb okoukáno z APETITU 11/07

Šneci z plundrovaného těsta aneb okoukáno z APETITU 11…

Postup přípravy

Těsto je velmi pracné, ale několikahodinová dřina se vyplatí :) Rodinka si to moc pochvalovala!!!!

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky na víně

Kuřecí závitky na víně

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka 500 g, anglická slanina 100g, niva, 2 cibule, horčice, 3 rajčata, 3 dcl vína, olej.

Postup přípravy

Kuřecí prsa nařízneme, aby se nám povedl vyklepat velký plátek. Naklepané maso osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kousky cibule a přidáme kus nivy. Uděláme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šťouchané brambory s česnekem

Šťouchané brambory s česnekem

Potřebné ingredience

brambory, máslo, česnek, sůl, podravka

Postup přípravy

Brambory oloupeme, uvaříme do měka (jako na bramborovou kaši). Rozmačkáme šťouchadlem a přidáme větší kus másla (máslem nešetříme), 2 stroužky prolisovaného česneku, podravku.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na kari v hořčičném kabátku

Kotlety na kari v hořčičném kabátku

Potřebné ingredience

kotlety, hořčice, hladká mouka, kari, olej, sůl, smetana, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, nasolíme, necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny. Odležené maso posyme kari a poté potřeme plnotučnou hořčicí, kdo má rád maso pikantní, může klidně zvolit…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vepřové masíčko v zelenině a bramborovou kaší

Vepřové masíčko v zelenině a bramborovou kaší

Potřebné ingredience

plátky libového vepřového, zeleninová směs pod svíčkovou, kousek másla, voda, sůl

Postup přípravy

Pekáček vytřeme máslem, nasypeme zeleninu. Maso naklepeme na tenko, osolíme, pokmínujeme a dáme na zeleninu. Pečeme do měka, často podléváme, aby se maso nespálilo. Nebot voda se…

Zobrazit více...

Kategorie