DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zobrazit více...
Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem
Potřebné ingredience
300ml teplé vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 500g žitné mouky, 1,5 lžičky soli, sušené droží nebo půl kostičky čerstvého, program TĚSTO
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozdělte na přibližně dvě stejné části a jednu z nich vyválejte. Vyválené těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte jej kousky sýrů. Překryjte druhou…
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zobrazit více...
Kynutý knedlík
Potřebné ingredience
300 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, kvasnice, 2 starší rohlíky nakrájené na kostky
Postup přípravy
Domácí pekárnu nastavíme na program těsto. Dále nalijeme do pekárny mléko a rozklepneme do něj celé vejce. Nasypeme polovinu mouky, přidáme nakrájené rohlíky a dosypeme zbytek…