(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Potřebné ingredience
300ml teplé vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 500g žitné mouky, 1,5 lžičky soli, sušené droží nebo půl kostičky čerstvého, program TĚSTO
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozdělte na přibližně dvě stejné části a jednu z nich vyválejte. Vyválené těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte jej kousky sýrů. Překryjte druhou plackou vyválenou do tenka, kraje spojte přehnutím nahoru a přitisknutím. Nechejte dokynout cca 20 minut a před pečením udělejte do placky důlky kloubem prstu. Pečeme na 180st cca 30 minut. Povrch by měl být krásně zlatavý... ihned po vyndání z trouby potřeme lžící olivového oleje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Appletka
(upraveno)
10. 4. 2014, 22:10
Nevím, kde se stala chyba, ale těsto jsem měla hrozně tvrdé

nahlásit
siena
(upraveno)
4. 4. 2014, 0:30

nahlásit

bakyka
(upraveno)
13. 9. 2013, 21:40


nahlásit

Monterka
(upraveno)
15. 9. 2013, 15:40
@bakyka
Eliško, já dávám na klasický, ale není přes celý. Zabere větší půlku plechu.

nahlásit

Brblalka
(upraveno)
4. 9. 2013, 7:58
Tak to určitě vyzkouším.



nahlásit

Monterka
(upraveno)
13. 9. 2013, 20:52
@Brblalka
Vyzkoušejte....já bych se toho užrala!

nahlásit