Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

0.0
Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Potřebné ingredience

300ml teplé vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 500g žitné mouky, 1,5 lžičky soli, sušené droží nebo půl kostičky čerstvého, program TĚSTO

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělte na přibližně dvě stejné části a jednu z nich vyválejte. Vyválené těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte jej kousky sýrů. Překryjte druhou plackou vyválenou do tenka, kraje spojte přehnutím nahoru a přitisknutím. Nechejte dokynout cca 20 minut a před pečením udělejte do placky důlky kloubem prstu. Pečeme na 180st cca 30 minut. Povrch by měl být krásně zlatavý... ihned po vyndání z trouby potřeme lžící olivového oleje.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Appletka 10. 4. 2014, 22:10
Nevím, kde se stala chyba, ale těsto jsem měla hrozně tvrdé :-S
siena 4. 4. 2014, 0:30
(Y)
bakyka 13. 9. 2013, 21:40
*-)možná se ptám hloupě, ale jak velký plech mám použít? chci vyzkoušet :-$
Monterka 15. 9. 2013, 15:40
@bakyka Eliško, já dávám na klasický, ale není přes celý. Zabere větší půlku plechu. :-$
Brblalka 4. 9. 2013, 7:58
Tak to určitě vyzkouším. (Y) (Y) (Y)
Monterka 13. 9. 2013, 20:52
@Brblalka Vyzkoušejte....já bych se toho užrala! (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie