Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
Horký džus na zahřátí

Horký džus na zahřátí

Potřebné ingredience

Džus, hřebíček, skořice, med

Postup přípravy

Jednoduchá příprava,
do hrnce nebo skleničky dáme džus nejlepší je hruškový, nebo jablečný, přidáme dva hřebíčky (na jednu dávku), svaříme, posypeme skořicí, můžeme dosladit…

Zobrazit více...
DIETY
Květákové placičky

Květákové placičky

Potřebné ingredience

250g květáku, 2 vejce, 20g hrubé mouky, 30g oleje na smažení, muškátový oříšek

Postup přípravy

Květák nastrouháme za syrova, osolíme, přidáme žloutky, mouku a špetku muškátového oříšku. Umícháme směs, kterou spojíme sněhem z bílků. Do rozpáleného tuku skládáme lžící malé…

Zobrazit více...
DIETY
Květákový nákyp se sýrem

Květákový nákyp se sýrem

Potřebné ingredience

200g květáku, 10g hl. mouky, 1dl mléka, 2 vejce, 20g strouhaného sýra, 50g šunky, 10g strouhanky, 10g oleje, sůl

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mouku upražíme nasucho, zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhanku, sýr a nakrájenou šunku…

Zobrazit více...
DIETY
zapečené brambory s nivou

zapečené brambory s nivou

Potřebné ingredience

300g brambor, 100g nivy, 50g porku, 100g nizkotučného mléka, 10 g Solamylu, 10g oleje, sůl

Postup přípravy

Do zapékací misky poklademe na olej na tenká kolečka pokrájený porek, na něj pokladme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky, plátek nivy a opět plátky brambor. Zalijeme…

Zobrazit více...
DIETY
Zeleninové lečo se salámem

Zeleninové lečo se salámem

Potřebné ingredience

100g drůbežího salámu, 200g rajčat, 200g paprikových lusků, 1 vejce, 20g oleje, 20g cibule, sůl, pepř

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme salám a opečeme. Dále přidáme na proužky nakrájenou papriku a dusíme, až je paprika poloměkká, pak přidáme na čtvrtky nakrájená…

Zobrazit více...
DIETY
Jablečné knedlíky

Jablečné knedlíky

Potřebné ingredience

500g jablek, 140g hrubé mouky, 50g netučného jogurtu, nekalorické sladidlo, sůl

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a postrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s moukou a špetkou soli. Těsto necháme 2 hodiny odpočívat. Na vále pomoučněném hladkou moukou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tatarák z hovězího masa

Tatarák z hovězího masa

Potřebné ingredience

Dělám většinou od oka. Pravá svíčková, 1 cibulka (nakrájená na jemno), lžíce plnotučné hořčice, lžíce kremžské hořčice, lžička sladké papriky, lžíce kečupu, lžíce worchesterové omáčky, jeden žloutek, sůl, pepř, já dávám ještě česnek ale stačí sním potom potřít topinku.

Postup přípravy

Maso rozmixujeme v mixéru,pokud máte rádi opravdu jemný tatarák, můžete maso naškrábat nožem.
Maso dáme do misky a přidáme všechny ingredience a dáme vychladit.
Potom…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Královské chlebíčky

Královské chlebíčky

Potřebné ingredience

2 Hermelíny, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 100g šunky, citronová šťáva, 2-3 lžíce šlehačky

Postup přípravy

Hermelíny jemně nastrouháme a utřeme s taveným sýrem, přidáme nasekanou šunku, lžičku citronové šťávy, 2-3 lžíce šlehačky.
Necháme v chladu uležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř.

Postup přípravy

Tvarůžky rozmačkáme, smícháme s tvarohem, smetanou, drobně pokrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Mažeme na chleba, sypeme pažitkou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s mrkví a smetanou

Maso s mrkví a smetanou

Potřebné ingredience

Vepř. maso (může být i kuřecí), mrkev, smetana12%, muškátový oříšek, hrášek,sůl

Postup přípravy

Nakrájíme maso na kostky, posypeme různým kořením já dávám co dům dá (grilovací, gulášové, kari...),
osmahneme na pánvy na trošce oleje, nastrouháme muš. oříšek (já dávám tak…

Zobrazit více...

Kategorie