Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pažitkový sýrový chléb

Pažitkový sýrový chléb

Potřebné ingredience

400 ml vody,300 g celozrnné mouky, 250 g polohrubé mouky, 90 g strouhaného sýra, 1/2 šálku nakrájené pažitky, 2 čajové lžičky cukru a soli, 10 g sušeného droždí

Postup přípravy

Do DP nalijeme vodu, přidáme přesně odvážené množství mouky,dále nastrouhaný sýr a nakrájenou pažitku.Pak přidáme cukr,sůl a nakonec droždí.

Nastavíme program klasik

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté řízky s překvapením

Mleté řízky s překvapením

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 100 g nivy, hladká mouka, 1 vejce, mletý kmín, mletý pepř, sůl, pohohrubá mouka, olej

Postup přípravy

Mleté maso promícháme s troškou hladké mouky, vejcem a kořením a solí,Rozdělíme na 8 dílů, do každého vmáčkneme kostičku nivy a zplošíme na palcičky.obalíme v polohrubé mouce a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Holandský řízek

Holandský řízek

Potřebné ingredience

500 g vepřového bůčku,100 g libové anglické slaniny,200g sýra ementál,pepř,sůl,hl.mouka,vejce mléko a strouhanka na obalení, olej na smažení

Postup přípravy

Libovější bůček najemno umeleme a dobře propracujeme s kořením a troškou soli.Vmícháme nastrouhaný sýr a nakonec do hmoty vpracujeme na malé kostičky nakrájené slaniny.Uděláme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené s broskví a nivou

Vepřové plátky zapečené s broskví a nivou

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,4 půlky kompotovaných broskví,100 g nivy, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky,4 plátky tvrdého sýra, olej, česnek,kečup,oregano,pepř,sůl

Postup přípravy

Naklépané kotlety osolíme,opepříme a naložíme přes noc do směsi oleje,utřeného česneku,kečupu,koření a soli.
Pak je zprudka opečeme po obou stranách na oleji,přendáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové mlsouni

Vepřové mlsouni

Potřebné ingredience

4 plátky vepř.masa,3 vejce,sůl,čili koření,kečup,majonéza,troška mléka,strouhaný tvrdý sýr,máslo a olej na smažení

Postup přípravy

Naklepané plátky masa naložíme na hodinku do rozšlehaných vajec ochucených solí a čili kořením a pak usmažíme na směsi másla a oleje.
Horké maso potřeme kečupem a majonézou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Potřebné ingredience

1 menší sklenice namletých škvarků,1větší cibule,3 větší sladkokyselé okurky,2 sladké naložené kapie,sůl a pepř a 2 vařená vejce

Postup přípravy

Umleté škvarky dáme do mísy,přidáme na drobno nakrájenou cibuli i okurky a nakrájenoi na proužky kapii s vařeným vejcem a osolíme a opepříme.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pirožky s nivou

Pirožky s nivou

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 150 g bílého jogurtu, 250 g másla, 1 vejce, sůl, vejce na potření a kmín na posypánínádivka: 200 g Nivy, 100 g měkkého salámu, 1-3 lžíce mléka

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto,které rozválíme a rádýlkme nakrájíme na čtverečky.Naplníme nádivkou a stiskneme.Dáme na lehce vymyzaný plech,potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové mufiny

Tvarohové mufiny

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky,1/2 prášku do pečiva,125 g pískového cukru,1/2 vanil.cukru,65 g másla,2 vejce,125 ml kysané smetany,100 g tvarohu,50 g rozinek, 1 lžíce rumu a forma mufiny nebo papírové košíčky

Postup přípravy

Máslo a cukry vyšleháme do pěny,zašleháme žloutky,zamícháme kysanou smetanu,bílkový sníh,mouku s práškem do pečiva.A na konec přidáme tvaroh,rozinky a rum.
A ted už jen do 2/3…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mléčná jahodová polévka

Mléčná jahodová polévka

Potřebné ingredience

100 g čerstvých jahod,1/4 l mléka,1 lžíce vanil.pudinkového prášku,1 lžička krupicového cukru,piškoty

Postup přípravy

Ve studeném mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek a uvedeme do varu.jakmile přejde varem,přidáme rozmačkané jahody a zamícháme.
Do misky vložíme piškoty a zalijeme polévkou.…

Zobrazit více...

Kategorie