Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Flíčky s uzeným masem

Flíčky s uzeným masem

Potřebné ingredience

200 g fleků
200 g uzeného masa
4 lžíce sádla
1/8 l mléka
3 vejce
sůl a pepř
strouhanka

Postup přípravy

Fleky uvaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje. Scedíme, promastíme 2 lžícemi sádla. Promícháme s uzeným nakrájeným na kostičky a pepřem. Vymastíme pekáček, vysypeme strouhankou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčková bábovka

Hrníčková bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
½ hrnku oleje
1 hrnek mléka
3 vejce
kakao (pokud chceme mramorovou)

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny. Část těsta obarvíme kakaem. Formu vymažeme tukem (Herou) a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme polovinu světlého těsta, pak tmavé a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové šátečky - batolátka

Tvarohové šátečky - batolátka

Potřebné ingredience

těsto:
500 g polohrubé mouky
1 Hera
1 šlehačka
½ prášku do pečiva

náplň:
2 tvarohy
1 vejce
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
možná trochu mléka

Postup přípravy

Heru rozpustíme v hrnečku v mikrovlnce. Ze všech surovin zaděláme těsto. Dáme odpočinout do lednice. Zatím připravíme náplň. Vyválíme plát a vykrojíme kolo (podle víka do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkový perník

Hrníčkový perník

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
2 lžíce kakaa
2 kakaové pudinky
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
2 ½ hrnku mléka
¾ hrnku oleje
2 vejce

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme na 150°C asi 45 minut.

• můžeme polít čokoládovou polevou a sypat kokosem, cukrovím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný závin neboli štrůdl

Jablečný závin neboli štrůdl

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 250 g Hery (rozehřát), 1/4 l mléka (teplého), 1 prášek do pečiva, 2 vejce

Postup přípravy

Vše smícháme a uhněteme v míse v hladké těsto. Rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé díly vyválíme do obdélníku. Prostředek posypeme buď mletými ořechy nebo strouhankou. Poklademe…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví 2007 - Košíčky s karamelovým krémem (Tofifee) a kokosové ořechy

Cukroví 2007 - Košíčky s karamelovým krémem (Tofifee)…

Potřebné ingredience

viz. postup přípravy

Postup přípravy

Košíčky s karamelovým krémeme (Tofifee)
375 g hladké mouky
300 g másla nebo Hery
150 g cukru moučka
trochu kakaa
Vypracujeme hladké těsto, které do druhého dne…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví 2007 - linecké kytičky a brabantské dortíčky

Cukroví 2007 - linecké kytičky a brabantské dortíčky

Potřebné ingredience

viz. postup přípravy

Postup přípravy

Linecké kytičky
250 g hladké mouky
130 g moučkového cukru + trochu vanilkového
z 1/8 citronu - nastrouhaná kůra
na špičku kulatého nože prášku do pečiva
130 g…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví 2007 - pracny a vanilkové rohlíčky

Cukroví 2007 - pracny a vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

Pracny (malá dávka):
120 g hladké mouky,
100 g moučkového cukru + trochu vanilkového,
100 g másla nebo Hery,
100 g nahrubo sekaných ořechů,
1 lžička kakaa,
5 tlučených hřebíčků,
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy

Pracny - vše smícháme a vypracujeme těsto. Dělám den dopředu, uchovám v lednici na talíři překrytém potravinářskou folií. Druhý den naplním formičky. Peču na 180°C asi 10 minut.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Naše nejoblíbenější těstoviny - SUPERRYCHLÉ

Naše nejoblíbenější těstoviny - SUPERRYCHLÉ

Potřebné ingredience

300 g těstovin (mašle, vrtule), 300 g šunky nebo šunkového salámu, 3-4 lžíce másla, 200 ml smetany, 100 g strouhaného sýra, sůl a pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle návodu. Slijeme přes síto a promastíme lžící máslíčka. Na zbylém tuku osmahneme na kostičky (proužky) nakrájenou šunku. Pak ji zalijeme smetanou, kterou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná domácí hovězí polévka

Výborná domácí hovězí polévka

Potřebné ingredience

300-400g hovězího masa na polévku, 1 cibule, 150 g polévkové zeleniny, 1 lžička soli, 1,5 l vody, 1 sáček rýže, Podravka, tekuté polévkové koření, petrželka

Postup přípravy

Do papiňáku dáme hovězí maso na polévku a 1cibuli. Zalejeme STUDENOU vodou a osolíme. Vaříme hodinku. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme rýži. Z vývaru vyjmeme cibuli - tu…

Zobrazit více...

Kategorie