(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Jablečný závin neboli štrůdl

Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 250 g Hery (rozehřát), 1/4 l mléka (teplého), 1 prášek do pečiva, 2 vejce
Postup přípravy
Vše smícháme a uhněteme v míse v hladké těsto. Rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé díly vyválíme do obdélníku. Prostředek posypeme buď mletými ořechy nebo strouhankou. Poklademe nahrubo strouhanými jablky, které posypeme cukrem a skořicí. Strany zavineme nebo jako já vroubkově nakrájíme na proužky a střídavě zaplétáme. Pečeme v dobře rozpálené troubě dozlatova. Pocukrujeme.

Vypracované těsto.

Ozdobné zavinutí štrůdlu.

Takto vypadají po vytažení z trouby.

Dobrou chuť !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

stencon
(upraveno)
6. 10. 2009, 15:49






nahlásit

belina
(upraveno)
22. 8. 2008, 11:52
Tak jsem dnes vyzkoušela a
,všem moc chutnal









nahlásit

lenulem
(upraveno)
5. 1. 2008, 20:37





















nahlásit
gábi-v
(upraveno)
6. 1. 2008, 10:02
@lenulem
Děkuji za pochvalu. Jsem moc ráda, že chutnalo :o)))
nahlásit