(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
JABLEČNÝ ZÁVIN S REBARBOROU

Potřebné ingredience
Těsto: 1 kvasnice, 600 g polohrubé mouky, 400 ml vlažného mléka, 100 ml oleje, 2-3 lžíce cukru, špetka soli, 50 g Hery. Rozpuštěné máslo a moučkový cukr na posypání. Náplň: 3-4 jablka, 4-5 stonků rebarbory, cukr, skořice, 1 vanilkový pudink.
Postup přípravy
Z potřebných surovin na těsto připravíme klasické kynuté těsto - můžete zvolit i svoji variantu těsta, které máte vyzkoušené a oblíbené. Těsto rozválíme (z uvedené várky jsou 2 velké záviny), potřeme Herou (nemusíme ji rozpouštět, jen ji namažeme na těsto), poklademe náplní a uděláme závin (buď smotáme jako klasický štrůdl nebo dáme náplň do středu, okraje těsta šikmo nařežeme a křížem překládáme (viz foto v rodinných). Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 15 min na 200 stupňů. Po vyndání z trouby potřeme ještě horký závin rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Příprava náplně: Jablka nastrouháme nahrubo, rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a s trochou vody a cukru kratince povaříme. Přebytečnou vodu slijeme, rebarboru přimícháme k jablkům, přidáme skořici, případně ještě dosladíme cukrem dle chuti a vmícháme práškový pudink. Kdo chce, může dle chuti přidat ořechy, mandle, rozinky nebo brusinky, u nás se momentálně nenacházelo nic z výše uvedeného, takže jen prostě jablka a rebarbora...
Příprava náplně: Jablka nastrouháme nahrubo, rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a s trochou vody a cukru kratince povaříme. Přebytečnou vodu slijeme, rebarboru přimícháme k jablkům, přidáme skořici, případně ještě dosladíme cukrem dle chuti a vmícháme práškový pudink. Kdo chce, může dle chuti přidat ořechy, mandle, rozinky nebo brusinky, u nás se momentálně nenacházelo nic z výše uvedeného, takže jen prostě jablka a rebarbora...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
17. 6. 2016, 13:04


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
23. 5. 2013, 12:18

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
22. 5. 2013, 9:10
Vypadá skvěle



nahlásit

Boňule
(upraveno)
20. 5. 2013, 23:10
Vypadá lákavě, jen se chci zeptat - do těsta nepřijde žádné vejce? Díky!

nahlásit

Lucie-Anna
(upraveno)
22. 5. 2013, 10:21
@Boňule
Ne, do tohoto těsta vejce nepřijde. Ale mám třeba recept na kynuté těsto na vánočku, mazanec nebo buchty a tam vejce (žloutky) jsou. Předpokládám, že i z tohoto typu těsta uděláte závin, takže záleží na Vás...
nahlásit

Boňule
(upraveno)
23. 5. 2013, 11:21
@Lucie-Anna
Děkuji, jdu do něj!


nahlásit