Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Bliny - pohankové kynuté lívance

Bliny - pohankové kynuté lívance

Potřebné ingredience

na 4 porce 250 g pohankové mouky 250 g hladké mouky půl balíčku kvasnic lžička cukru 400 ml mléka 100 ml jogurtu a nebo zakysané smetany 3 vejce 3 lžíce másla sůl, cukr

Postup přípravy

V jednom hrnku vlažného mléka rozpustíme kvasnice a lžičku cukru a uděláme kvásek.
Všechnu mouku smícháme se solí, rozpustíme máslo a smícháme ho se zbytkem mléka a s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

Potřebné ingredience

na čtyři porce 500 ml rajčat v konzervě a nebo čerstvých, masitých rajčat. 1 větší cibule, 100 g másla, domácí vývar, česnek, sůl, bobkový list, tymián, pepř.

Postup přípravy

Čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou a necháme chvíli zalité. Vyndáme a oloupeme. Rajčata v konzervě otevřeme a nakrájíme.

Rozpustíme pořádný kus…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gnudi - toskánské tvarohové nočky se špenátem - do 20 minut na stole.

Gnudi - toskánské tvarohové nočky se špenátem - do 20…

Potřebné ingredience

pro 4 porce 500g měkkého tvarohu - originál počítá ovčí ricottou, 3 vejce, 300-400 g hrubé mouky, 250 g špenátu, máslo, rozmarýn a nebo šalvěj, vývar, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek.

Postup přípravy

Rychlý, levný, bezmasý pokrm, ale s vysokým obsahem bílkovin a se zeleninou.

Mražený špenát necháme rozmrznout a dobře vymačkáme, čerstvý špenát zalijeme vroucí vodou,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ztracené vejce, které se vždy povede

Ztracené vejce, které se vždy povede

Potřebné ingredience

co nejčerstvější vejce ocet sůl

Postup přípravy

Na první pohled se příprava ztracených vajec zdá být složitou magií, která povětšinou selže. Není to tak, stačí si dodržet pár základních pravidel a pak budete spolehlivě…

Zobrazit více...

Kategorie